25 / 04 / 2024

Altının fiyatını hangi etkenler yükseltir

Altının fiyatını hangi etkenler yükseltir

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Altının fiyatını hangi etkenler düşürür? Hangi etkenler yükseltir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Faiz, dolar, euro, borsa ve altın! Hangi yatırım aracı 2-3 sene sonra ev aldırabilir?

Konuta ulaşmak her geçen gün zorlaşıyor. Günümüzde konut fiyatları çok yüksek ve kiraların da çok artmasından kaynaklı olarak, vatandaşlar barınma konusunda büyük sorun yaşıyor. Konut almak isteyenler birikimlerini altın, dolar, euro gibi yatırım araçlara yapıyor.

Altın zincir kolye fiyatı ne kadar? Altın zincir kolye fiyatı kaç TL? Elizi 2 Aralık 2022 fiyat listesi

Geleneksel, ve modern olarak kullanılabilen altın zincir kolyeler her zaman en çok tercih edilen altın takılar arasında yer alıyor. Peki her zevke hitap eden bu altın zincir kolye fiyatı ne kadar? Altın zincir kolye fiyatı kaç TL? 2 Aralık 2022 Elizi fiyat listesi.

Hediyelik altın bileziklerde büyük indirim! Bilezik almak isteyenler koşun! Sembolgold 1 Aralık 2022 fiyat listesi 

Hediyelik altın bilezikler düğünlerde takı olarak en çok tercih edilen bilezikledir. Sembolgold'ta hediyelik altın bileziklerde büyük indirim başladı. Hediyelik altın bilezik fiyatı ne kadar? İşte 1 Kasım 2022 Sembolgold fiyat listesi...

14 ayar inci altın setlerde net yüzde 20 indirim! Koçak'ta inci set fiyatları ne kadar? 30 Kasım 2022 fiyat listesi

Altın ile incinin muhteşem uyumu Koçak'ta buluştu. 14 ayar inci altın setlerde net yüzde 20 indirim fırsatı Koçak'ta başladı. Peki 14 ayar inci altın set fiyatları ne kadar? İşte Koçak 30 Kasım 2022 fiyat listesi.

Çocuk altın bilekliklerde yüzde 25 indirim! Büyük fırsat başladı! 29 Kasım 2022 Sembolgold fiyat listesi

Bebeklere en çok yakışan takılar arasında yer alan altın çocuk bileklik fiyatlarını araştırıyor. Sembolgold'ta çocuk altın bilekliklerde yüzde 25 indirim başladı. Peki çocuk altın bileklik fiyatı ne kadar? İşte 29 Kasım 2022 Sembolgold fiyat listesi.

Enerjinizi yükseltecek kasım ayının taşı Citrine Atasay'da! Citrine altın takılar ne kadar? 28 Kasım 2022 fiyat listesi

Akrep burcunun taşı olan Citrine, Atasay ile buluştu. Rengini ve enerjisini güneşten alan bu taşlar enerjinizin yükselmesini sağlayacak. Peki Citrine altın küpe, yüzük ve kolye fiyatları ne kadar? İşte Atasay 28 Kasım 2022 fiyat listesi.

Koçak'ta internete özel altın fırsatları! Hemen bakıp alın! Yüzde 41'e varan indirim! 28 Kasım 2022 fiyat listesi

Koçak'ta büyük indirim fırsatı başladı. Yüzde 41'e varan indirim başlatan Koçak altın fırsatlarını tek tek açıkladı. Özellikle taşlı yüzüklerin ağırlıklı olduğu bu indirim sadece internete özel. Hemen bakıp alın! İşte Koçak 28 Kasım 2022 fiyat listesi.

Altın düğün set fiyatları ne kadar? Düğünü olanlar bu haber sizin için! Altınçizgi 25 Kasım 2022 fiyat listesi

Düğünlerin olmazsa olmaz takısı olan altın setlerin fiyatları en çok merak edilenler arasında yer alıyor.Altın setler, küpe, kolye ve bilekliklerden oluşuyor. Peki altın set fiyatları ne kadar? Altın set fiyatları kaç lira? 25 Kasım 2022 fiyat listesi.

Efsane Cuma'ya özel Atasay'da seçili altın ve pırlantalarda dev fırsat! 24 Kasım 2022 fiyat listesi

Efsane Cuma indirimleri Atasay'da da başladı. Seçili altın ve kolyelerde dev fırsat sizleri bekliyor. Peki altın ve pırlanta takıların fiyatları ne kadar? Altınbaş 24 Kasım 2022 fiyat listesi.

Altınbaş'ta altın cuma indirim başladı! Tüm altın takılarda yüzde 50'ye varan dev fırsat! 23 Kasım 2022 fiyat listesi

Altınbaş'ta altın cuma indirim başladı! Tüm altın takılarda yüzde 50'ye varan dev fırsat! 23 Kasım 2022 fiyat listesi

Mickey mouse ve minnie mouse altın küpe, kolye ve yüzükler Koçak'ta! İşte Koçak 22 Kasım 2022 fiyat listesi

Kız çocuklarının en çok sevdiği çizgi film karekteri olan Mickey mouse ve minnie mouse altın ile buluştu. Mickey mouse ve minnie mouse küpe, kolye ve yüzükler Koçak'ta satışa sunuldu. İşte Koçak 22 Kasım 2022 fiyat listesi.

Altın kıkırdak küpelerde net yüzde 20 indirim! Çeşit çeşit modeller! İşte Koçak altın 17 Kasım 2022 fiyat listesi

Tarzına tarz katmak isteyen bayanların en çok tercih ettiği kıkırdak küpelerde net yüzde 20 indirim fırsatı başladı. Koçak altında çeşit çeşit satılan bu altın küpelerin model ve fiyatları merak ediliyor. Peki kıkırdak altın küpe fiyatları ne kadar? İşte 17 Kasım 2022 Koçak altın fiyat listesi.

Tuğralı altın kolyelerde büyük indirim başladı! Herkes bu kolyeleri alıyor! Sembolgold 14 Kasım 2022 fiyat listesi

Sembolgold'ta tuğralı altın kolyelerde büyük indirim fırsatı başladı. Son zamanlarda herkesin en çok terxih ettiği kolyelerden olan tuğralı altın kolyelerde net yüzde 25 indirim kampanyası başladı. Peki tuğralı altın kolye fiyatları ne kadar? İşte Sembolgold 14 Kasım 2022 fiyat listesi...

Altının fiyatını hangi etkenler yükseltir Haberi

Altının fiyatını hangi etkenler yükseltir

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1 'den " Altının fiyatını hangi etkenler düşürür? Hangi etkenler yükseltir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

1) Altının uluslararası ölçü birimi onstur. Ons ise dolarla işlem görür. Dolardaki yükseliş ve düşüş altının TL fiyatını da düşürür ya da yükseltir.

2) ABD doları yükselirse altının TL bazlı fiyatı artar. ABD doları düşerse altının TL bazlı fiyatı azalır.

3) Uluslararası gerginlikler altının ons fiyatını yükseltir. Başta Çin-ABD ticaret savaşı olmak üzere dünya genelinde özellikle büyük devletlerin gerilimleri altın fiyatını artırır. Gerilimlerin azalması altın fiyatlarını düşürür.

4) Kripto/sanal paralara olan eğilim arttıkça uzun vadede ons fiyatları düşer. Sanal paralara geçiş sürecinde altın dünyanın en güvenli...