24 / 04 / 2024

altınkaya barajı 2014

altınkaya barajı 2014

Bafra Kolay beldesi sınırlarında bulunan Altınkaya Barajı ve HES’de su oranı gün geçtikçe düşüyor. Kış ayında yeteri miktarda kar ve aşırı yağmur yağmamasından dolayı Altınkaya Barajı Gölü'ndeki su seviyesi 5 metre düştü...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...

Özbekistan'da baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı!

Özbekistan’da, şiddetli yağış nedeniyle baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı...

100 yer altı barajı inşa edilecek! 

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

World Global Turizm İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

World Global Turizm İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Nuran Altınkaya tarafından kuruldu. 

Taşkın Altınkaya Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Taşkın Altınkaya Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi San.Tic.Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü’nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Taşkın Altınkaya tarafından kuruldu. 

Antalya Altınkaya'ya yeni altyapı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat ASAT ekipleri Altınyaka Mahallesi’nin 20 yıllık içme suyu sorununu çözdü. Demirciler yaylasından getirilen 17 kilometrelik yeni su hattı mahalle halkına sevinç yaşattı.

Bhk Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bhk Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Yılmaz Altınkaya, Sinem Yaşar ve Muhammet Fuat Çağlar imzasıyla kuruldu.

Hatay-Altınözü Altınkaya Göleti için acele kamulaştırma!

Küçük Su İşleri projesi kapsamındaki Hatay-Altınözü Altınkaya Göleti ve Sulaması işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kemer Çıralı’da kaçak yapılaşma sona erecek!

Ulupınar Mahalle Muhtarı ve Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme işletme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Habib Altınkaya; “Kaçak yapılaşma ve bu konudaki sıkıntılar sona erecek” dedi.

Samsun Tekkeköy'deki tarihi kiliseler restorasyon bekliyor!

Samsun Tekkeköy'de bulunan tarihi Altınkaya, Antyeri ve Ak kiliseleri restore edilmeyi bekliyor. Lozan Anlaşması ile mübadele edilen Rumlardan kalan tarihi kiliseler ayakta zor duruyor. Kiliseler atıl vaziyette duruyor.

Nihat Altınkaya, Survivor'dan kazandığı parayla ev aldı!

Oyuncu Nihat Alptuğ Altınkaya, Renkli Sayfalar programına konuk oldu. Sevilen oyuncu Survivor'dan kazandığı parayla ne yaptığını da anlattı..

altınkaya barajı 2014 Haberi

altınkaya barajı 2014


Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Kolay beldesi sınırlarında bulunan Altınkaya Barajı ve HES’de su oranı gün geçtikçe düşüyor.


Altınkaya Barajı, Samsun Bafra’da Kızılırmak üzerinde, enerji üretmek amacıyla 1980-1988 yılları arasında inşa edildi. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 15 milyon 920 bin metreküp, akarsu yatağından yüksekliği 195 metre, normal su kotunda göl hacmi 5 bin 763 hektametreküp, normal su kotunda göl alanı 118,31 kilometrekare. Baraj 700 MW güç ile yıllık 1.632 GWh'lik enerji üretmekte.


Alınan bilgiye göre, bu üretime karşılık Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve Türkiye'nin 4. büyük barajı olan Altınkaya Baraj ve HES Gölü'nde su seviyesi 5 metreye kadar düştü. Kış ayında yeteri miktarda kar ve aşırı yağmur yağmamasından dolayı Altınkaya Barajı Gölü'ndeki su seviyesi 5 metre düştü. Bu...