27 / 04 / 2024

altınkaya barajı su seviyesi

altınkaya barajı su seviyesi

Bafra Kolay beldesi sınırlarında bulunan Altınkaya Barajı ve HES’de su oranı gün geçtikçe düşüyor. Kış ayında yeteri miktarda kar ve aşırı yağmur yağmamasından dolayı Altınkaya Barajı Gölü'ndeki su seviyesi 5 metre düştü...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Yastık altında Euro'su olanlar için kritik açıklama geldi! İşte 5 Haziran 2022 Euro kuru!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Euro'nun son durumu merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Euro'da son durum ne? Euro düştü mü yükseldi mi? İşte 5 Haziran 2022 Euro kuru...

İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı! AFAD bölgeye gitti valilik açıklama yaptı

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı. Bölgedeki yerleşim yerleri su altında kaldı. Kırklareli Valiliği olaya hemen müdahale edildiğini açıkladı. İşte taşan barajla ilgili son dakika gelişmesi...

İnşaat sektörünün 40 yaş altı 10 CEO'su belli oldu!

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan 'Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'su' araştırmasının 2021 sonuçları açıklandı. '40 Yaş Altı 40 CEO' araştırmasında inşaat ve gayrimenkul sektöründen isimlerde yer aldı. İşte o isimler, ciroları ve istihdam sayıları...

Şok iddia: Duvarları çatlak binaları badana yaptırıp satıyorlar!

Adana Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Melih Baki, yapımı tamamlanan çok katlı bodrumlu apartmanların altının su dolduğunu söyleyerek, "Temeli su dolduktan sonra duvarlarında çatlaklar meydana gelen evler, ev sahipleri tarafından badana yaptırılıp satışa çıkartılıyor" diye konuştu.

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...

Banyosu alt komşuya akan ve tamirini yaptırmayan tazminat ödeyecek!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, alt kattaki konuta su akıtmasına rağmen banyosunu ve balkonunu tamir ettirmeyen komşunun tazminat ödemesi kararını onadı.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

World Global Turizm İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

World Global Turizm İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Nuran Altınkaya tarafından kuruldu. 

Çatı onarımı tüm malikleri ilgilendirir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen''Binamızın yaşı nedeni ile çatısında önemli problemler var. Çatı altındaki daireler su sızmalarından şikayetçi. Ancak toplantılarda buraların onarımı için yeterli çoğunlukta karar çıkmıyor. Bu nedenle de onarımı yapamıyoruz.  Bunu

Taşkın Altınkaya Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Taşkın Altınkaya Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi San.Tic.Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü’nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Taşkın Altınkaya tarafından kuruldu. 

altınkaya barajı su seviyesi Haberi

altınkaya barajı su seviyesi


Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Kolay beldesi sınırlarında bulunan Altınkaya Barajı ve HES’de su oranı gün geçtikçe düşüyor.


Altınkaya Barajı, Samsun Bafra’da Kızılırmak üzerinde, enerji üretmek amacıyla 1980-1988 yılları arasında inşa edildi. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 15 milyon 920 bin metreküp, akarsu yatağından yüksekliği 195 metre, normal su kotunda göl hacmi 5 bin 763 hektametreküp, normal su kotunda göl alanı 118,31 kilometrekare. Baraj 700 MW güç ile yıllık 1.632 GWh'lik enerji üretmekte.


Alınan bilgiye göre, bu üretime karşılık Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve Türkiye'nin 4. büyük barajı olan Altınkaya Baraj ve HES Gölü'nde su seviyesi 5 metreye kadar düştü. Kış ayında yeteri miktarda kar ve aşırı yağmur yağmamasından dolayı Altınkaya Barajı Gölü'ndeki su seviyesi 5 metre düştü. Bu...