19 / 04 / 2024

altınkum yabancı

altınkum yabancı

İngiliz The Sunday Mirror gazetesi Türkiye'nin yabancılar için emlakta popüler hale geldiğini yazdı. Gazete ‘Türkiye yabancıların emlak alımında İspanya'yı geride bırakıyor' ifadesini kullandı.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

KKTC’de “işgal boyutuna” geldiği iddia edilen yabancılara konut ve arazi satışıyla ilgili yasal düzenlemeler yolda. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

Uzmanlardan ‘altın’ tavsiye: Altındaki düşüşler alım fırsatı, kaçırmayın!

Piyasalarda borsadaki yükseliş trendinin kalıcılığının yabancı girişine bağlı olduğu görüşü ağır basarken, ABD’de yükselen faizler altını baskılamaya devam ediyor. Uzmanlar altındaki düşüşü yatırımcılar açısından ‘alım fırsatı’ olarak değerlendiriyor.

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

Yabancı analistler seçimi nasıl değerlendirdi? Dolar, altın ve faiz tahminleri ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından yabancı yatırımcılar dikkatlerini yeni kurulacak olan hükümete çevirirken geleceğe dönük tahminlerini de açıkladılar. Bu haberi okumadan sakın yatırım yapmayın.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kararı geldi

Bankaya haricen girişi olan ve altın girişi ardından açılan yabancı para türünden mevduat/katılım fonlarının 28 Mart 2023 tarihi itibari ile TL payı hesaplamasında dikkate  alınmaması hükmüne varıldı.

Özak GYO'nun Bodrum ve Didim'deki 2 gayrimenkulünün değeri belli oldu! İşte o rakamlar...

Özak GYO, Didim Altınkum'da yer alan arsa ile Bodrum Akyarlar'da yer alan arsalarının 2022 değerlerini açıkladı. Peki Özak GYO'nun Bodrum ve Didim'deki 2 gayrimenkulünün değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

altınkum yabancı Haberi

altınkum yabancı

İNGİLİZ The Sunday Mirror, şimdiye kadar 17 bin İngiliz'in Türkiye'de emlak aldığına işaret ederek ‘Türkiye, yeni İspanya mi?' başlığını kullandı. Gazete ‘Bazı emlak uzmanları, Türkiye'nin, kısa bir süre içerisinde İngilizlerin tatil evleri için en favori mekan olarak İspanya'yı geride bırakabileceğini tahmin ediyorlar' diye yazdı. Türkiye'nin yurt dışında gayrı menkul alan İngilizlerin arasında giderek daha popüler hale geldiğini belirten gazete, bölgede dairelerin, 20 bin sterlinden ucuz olduğuna, güneşin de yılda 300 günden fazla parladığına dikkat çekti.

TÜRKİYE FAVORİ OLUYOR

Gazete, Türkiye'de gayrimenkul alma eğiliminde bir yavaşlamanın görünmediğini...