27 / 04 / 2024

amortisman süresi 2017

amortisman süresi 2017

Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı Ömer Küçükkaya bugünkü yazısında il il amortisman sürelerini değerlendirdi. İşte o haber...

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 

İmar barışı başvuru süresi uzatılacak mı?

İmar affı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu da çözülüyor. Peki, 31 Aralık 2017 öncesinde yapılan yapıların faydalanabileceği imar barışı başvuru süresi uzatılacak mı?

İmar barışı başvuru süresi uzatıldı mı?

İmar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, başvurular ne zamana kadar yapılabiliyor? İmar barışı başvuru süresi uzatıldı mı?

İmar affının süresi ne kadar?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsayan imar affının süresi ne kadar? İmar affına ne zaman kadar başvurulabilir? İmar affında alınan belge ne zamana kadar geçerli olur?

Beyoğlu'nda konutların geri dönüş süresi 13,5 yıl!

Beyoğlu konutta 13,5 yıllık geri dönüş süresiyle yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Bakırköy ise 31,5 yıllık amortisman süresiyle geri dönüş süresi en uzun ilçe oldu. 

Melek yatırımcıya vergi avantajının süresi uzadı!

Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 82. maddesinde melek yatırımcılar için bazı vergisel avantajlar yer alıyor. Bu maddenin uygulama süresi 2017 sonunda bitiyordu. Bakanlar Kurulu, 1 Ocak tarihli bir kararla bu süreyi beş yıl, 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzattı.

Emlak Vergisi’nde dava açma süresi 7 Eylül’de bitiyor!

Belediyelerce ilan edilen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi 7 Eylül 2017 tarihine uzatılmıştı. Bu tarih aralığında dava açılmaz ise belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Konutta en hızlı amortisman süresi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde!

TUVİMER araştırmasına göre, İstanbul'da konut amortisman süresi en kısa olan ilçelerin başında 17 yıl ile Esenyurt ve Beylikdüzü geliyor.

amortisman süresi 2017 Haberi

amortisman süresi 2017

Türkiye en zor günleri, en karmaşık siyasi süreçleri ve her şeyden önemlisi en dip ekonomi çöküşlerini yaşamış bir ülke. Küresel sermayenin Avrupa ve Amerika ayağı hızla dip seviyeleri görürken, doğu ekonomisi güçlenmeye ve zenginleşmeye devam ediyor. Türkiye'de vergi gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15 oranında artmasıyla merkezi bütçe 14 milyar 216 milyon lira faiz dışı fazla verdi. 


Bütçe gelirlerinin 255 milyar 263 milyon lira olduğu süreçte ekonomik büyüme devam ediyor. Bütçe gelirlerinin yaklaşık oranla yüzde 16 büyümesi merkezi yönetimin elini rahatlatırken, daha pozitif ve ödeme kolaylığı yüksek oranlı yapılandırmalar ile vatandaşın kamu borçlanmasının kısa sürede sıfırlanması mümkün. 


Bunun için tek yapılması gereken Ankara'nın doğru yapılandırma paketleri ile ekonomi çevrelerine ulaşması. İşsizlik oranının çift hanelerde kaldığı ülkemizde zenginleşme hızla...