24 / 04 / 2024

Anadolu kültür turizmi

Anadolu kültür turizmi

Hilton'dan, Marriot’a, Sheraton'dan Accor’a, Mandarin’den Raffless’e, turizmin global otel zincirleri İstanbul, Ankara, İzmir üçlüsünün ardından şimdi gözlerini Anadolu’ya çevirmiş durumda

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de 100bin TL sermaye bedeli  ile Zeki    Zhang tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Afyonkarahisar'a Dinar Kültür Evi inşa edilecek!

Afyonkarahisar'da Dinar Kültür Evi hayata geçirilecek.Bölgeye değer katması beklenen proje Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi'nin hemen yanında bulunan araziye inşa edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

Türkiye'de 100 bin 746 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor!

Binlerce yılda çok sayıda uygarlığın kurulduğu Anadolu topraklarında 100 bin 746 adet korunması gereken tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

İzmir Beydağ Kültür Merkezi için ilk kazma haftaya vurulacak!

İzmir’de, Beydağ Barajının turizmi için yapılan projenin 1 milyon TL hibe almaya hak kazanmasının ardından, kültür merkezi için çalışmaların haftaya başlayacağı duyuruldu.

Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi açıldı!

Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi’nin açılışında, 81 il ile Kavala, Drama ve Selanik’ten getirilen toprakla birlik ve beraberliği temsilen çınar fidanı dikildi.

Yozgat Kadışehri'ne kültür merkezi geliyor!

YOZGAT'ın Kadışehri ilçesinde Kaymakamlık ve belediyenin birlikte hazırlattığı ‘Davut Hoca Medresesi Eğitim ve Kültür Merkezi Projesi’ Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na mali destek için sunuldu

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda misafirhane açıldı!

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfında merhum Nihat Şahin anısına Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er ve Yönetim Kurulu üyelerinin katkıları ile misafirhane açılışı yapıldı.

Erzurum'a Kültür Kampüsü geliyor!

Erzurum Valiliği ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nce, kentin sosyal yaşam ve kültürel faaliyetlerini destekleyici bir yatırım olan “Kültür Kampüsü Projesi” için protokol imzalandı.

Elazığ'da Kültür Park hizmete açıldı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin de sayılı dinlenme alanlarından biri olacak olan Kültür Park birçok sosyal imkanları ile beraber açılıyor.

Anadolu kültür turizmi Haberi

Anadolu kültür turizmi

Anadolu'da sanayi ve ekonominin hızla gelişmesi konaklama tesislerine de ihtiyacı artırıyor. Özellikle iş adamlarının Anadolu şehirlerine ziyaretlerinin artması, yükselen şehirlerde dört yıldızlı otel yatırımlarını da hızlandırdı. Buna bir de Anadolu'nun kongre, sağlık, gurme, kültür ve inanç turizminde de yükseliyor olması eklendiğinde, yatırımcıların Anadolu’ya iştahları kaçınılmaz bir şekilde kabarıyor.


Bu şehirlerde yatırım yapmak için kolları sıvayanlar arasında sadece yabancı markalar bulunmuyor. Yerli gruplar da, en az onlar kadar Anadolu’ya yatırım konusunda iddialı. Son olarak Elite World Grubu’nun Van’a, The Green Park Otelleri’nin Mardin’e yönelmesi de bunun kanıtı. 


Turizm yatırımcılarının Anadolu konusundaki ısrarlarının nedenleri bunlarla da sınırlı değil. Yatırım maliyetlerinin düşük olmasının yanı sıra bölgelerdeki ucuz iş gücü de Anadolu'ya yönelmelerindeki diğer etkenler olarak sıralanıyor. Buna ek olarak son yıllarda devlet teşviklerinin de...