27 / 04 / 2024

Anadolu Yakası kültür merkezi

Anadolu Yakası kültür merkezi

İstanbul'da gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlatan Binali Yıldırım, Anadolu yakasına bir kültür merkezi inşa etmeyi düşündüklerini açıkladı.

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Afyonkarahisar'a Dinar Kültür Evi inşa edilecek!

Afyonkarahisar'da Dinar Kültür Evi hayata geçirilecek.Bölgeye değer katması beklenen proje Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi'nin hemen yanında bulunan araziye inşa edilecek.

Türkiye'de 100 bin 746 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor!

Binlerce yılda çok sayıda uygarlığın kurulduğu Anadolu topraklarında 100 bin 746 adet korunması gereken tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi açıldı!

Tuzla Belediyesi Anadolu Kültür Merkezi’nin açılışında, 81 il ile Kavala, Drama ve Selanik’ten getirilen toprakla birlik ve beraberliği temsilen çınar fidanı dikildi.

Yozgat Kadışehri'ne kültür merkezi geliyor!

YOZGAT'ın Kadışehri ilçesinde Kaymakamlık ve belediyenin birlikte hazırlattığı ‘Davut Hoca Medresesi Eğitim ve Kültür Merkezi Projesi’ Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na mali destek için sunuldu

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda misafirhane açıldı!

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfında merhum Nihat Şahin anısına Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er ve Yönetim Kurulu üyelerinin katkıları ile misafirhane açılışı yapıldı.

Erzurum'a Kültür Kampüsü geliyor!

Erzurum Valiliği ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nce, kentin sosyal yaşam ve kültürel faaliyetlerini destekleyici bir yatırım olan “Kültür Kampüsü Projesi” için protokol imzalandı.

Elazığ'da Kültür Park hizmete açıldı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin de sayılı dinlenme alanlarından biri olacak olan Kültür Park birçok sosyal imkanları ile beraber açılıyor.

Arap turistlerin kültür turlarına ilgisi arttı!

Antalya'ya tatile gelen Arap turistler, Alanya ve Side Antik Kent'te kültür turuna çıkarak Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yakından görüyor.

Elazığ Kültür Park açılış için hazırlanıyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise sayılı dinlenme tesisleri arasında yer alacak ve yüzde 61.8’lik orana sahip yeşil alanı olan Kültür Park açılış için hazırlanıyor.

Van'da Urartu Kültür Koridoru Projesi Çalıştayı başladı!

Van'da Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ( DAP ) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın ( DAKA ) ortaklaşa yürüttüğü "Urartu Kültür Koridoru Projesi Çalıştayı" başladı.

DÜ, Güneydoğu'da Kültür Varlıklarını Koruma Merkezi kurdu!

DÜ tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarihi eserlerin korunması ve bilimsel ilkelere göre restore edilmesine katkıda bulunmak amacıyla "Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu.

2023'te kültür turları öne çıkacak!

2023'te kültür turlarının öne çıkacağını söyleyen Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, "Anadolu'yu gezen turist sayısı da ikiye katlanacak" dedi. TÜRKİYE'DE her geçen gün turizm çeşitliliği artıyor.

Anadolu Yakası kültür merkezi Haberi

Anadolu Yakası kültür merkezi

AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün sorularını yanıtladı.

İstanbul'da gerçekleştirmeyi planladığı projelerini açıklayan Yıldırım, Anadolu yakasına bir kültür merkezi inşa edeceklerini ve bu yapının Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) benzeyeceğini ifade etti.

Yıldırım, devamında "Silivri'den Tuzla'ya kadar 20 dere bulunuyor. O dereleri yeşil koridor olarak tekrardan Marmara ile İstanbul'un kuzey ormanlarını birleştirecek şekilde canlandırma projemiz var. Bunu yapınca dereler ortaya çıkacak hem de bu derelerin etrafında yürüyüş yolları olacak. Bisiklet yolları olacak ve insanlar nefes alacak. Semt parkları, millet bahçeleri, mahalle parklarıyla donatılarak şehrin o bunaltıcı sıkıcı havasından nefes alan alanlar oluşturacağız" açıklamasında bulundu.

İbrahim Karagül'ün soruları ve Yıldırım'ın verdiği yanıtlar şu şekilde:

- 20 yıl önce Cumhurbaşkanımızla birlikte...