26 / 04 / 2024

Anavarza Antik Kentinde surlar bulundu

Anavarza Antik Kentinde surlar bulundu

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında milattan sonra 8-9. yüzyıla ait yeni surlar bulundu.

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık kira sözleşmesi bulundu!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda günışığına çıkarılan 2200 yıllık yazıt, Anadolu'daki en kapsamlı 'kira sözleşmesi'ni ortaya koydu.

Zonguldak Tieion'da kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Tieion antik kentinde kazı çalışmaları yeniden başladı.

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında surlar bulundu!

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında milattan sonra 8-9. yüzyıla ait yeni surlar bulundu.

Manisa Aigai Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesi Köseler mahallesindeki Aigai Antik kentinde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı. 2015 sezonundaki çalışmalar 6 ay sürecek, ziyaretçilerin daha rahat gezebilmeleri için antik yollar açığa çıkarılacak.

Anavarza Antik Kenti çift şeritli yol çalışmaları devam ediyor!

ADANA'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kentinde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Adana'da antik dünyanın ilk çift şeritli yolu bulundu!

Adana'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kenti'nde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Anavarza Antik Kenti'nde ilk etabın kazıları tamamlandı!

Adana'daki Anavarza Antik Kenti'nde yürütülen bu yılki arkeolojik kazı çalışmalarının birinci etabı tamamlandı. Çalışmalar, 20'si teknik personel 50 kişilik ekiple yürütülüyor.

Anavarza Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazılar devam ediyor!

Kazının bilimsel danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülşen: " 35 metre genişliğinde, 2 bin 700 metre uzunluğundaki sütunlu caddenin 250 metrelik bölümü tamamlanmak üzere " dedi.

Anavarza Antik Kenti'nde kazı çalışmalarına başlandı!

Adana’nın 70 kilometre kuzeydoğusunda Dilekkaya köyü yakınlarında bulunan Roma dönemine ait antik kentteki kazı, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Fatih Gülşen başkanlığında yürütecek.

Anavarza Antik Kenti turizm merkezi olacak!

Anadolu’nun en büyük antik kenti olma özelliğini taşıyacak olan Anavarza’da bu yılki çalışmalarda zafer takı restorasyonu ile 2 bin 700 metre uzunluğundaki ana caddenin kazılması ve çıkan sütunların dikilmesi hedefleniyor.

Anavarza Antik Kenti'ne 1 milyon TL ödenek!

Adana Valisi Mustafa Büyük, Anavarza Antik Kenti ’ ni ayağa kaldırarak dünyanın en önemli yerlerinden biri haline getirip, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Anavarza'ya Kültür Bakanlığı'ndan ödenek artırımı yapıldı!

Kazı çalışmaları bittiğinde Anadolu’nun en büyük antik kenti özelliğini taşıyacak olan Anavarza’ya Kültür Bakanlığı'ndan ödenek artırımı yapıldı.Ödenekleri 3 katına çıkaran Bakanlık, sadece 2015 bütçesi için 1 milyon lira ayırmayı planlıyor.

Anavarza Antik Kentinde surlar bulundu Haberi

Anavarza Antik Kentinde surlar bulundu

Adana'nın Kozan Anavarza Antik Kenti'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü denetiminde, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Arkeoloji Bölümü, Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde kazı çalışmaları yapılıyor.

Kazı ekibinin başkanlığını da yapan ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Fatih Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30'u köylülerden oluşan 40 kişilik kazı ekibiyle çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Uzun yıllardır devam eden çalışmalarda çok önemli verilere ulaştıklarını belirten Gülşen, Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıtsal giriş kapısı olan zafer takının üç kemerli ve 22,5 metre genişliğinde, 10,5 metre yüksekliğinde olduğunu ve dünyanın planlanmış ilk ana caddesinin buradan geçtiğinin kazılarla belirlendiğini anımsattı. Gülşen, kazılar sürdükçe yeni bulgulara ulaştıklarını...