25 / 04 / 2024

Anavarza Antik Kentine nasıl giderim

Anavarza Antik Kentine nasıl giderim

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan Anavarza Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Bakan Ömer Çelik, Anavarza Antik Kenti’nde yapılan son çalışmalarda Anadolu’nun en büyük antik kentlerinden birinin keşfedildiğini belirt

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık antik kent bulundu!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Meyrleia antik kentine ait künk, kanal, seramik fırın, apsisli yapı ve cadde kalıntıları bulundu.

Santa Antik Kenti'nin yolu onarılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Santa antik kentine ulaşımı sağlayan yolun Gümüşhane il sınırlarında kalan kısmının bakım-onarım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında surlar bulundu!

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında milattan sonra 8-9. yüzyıla ait yeni surlar bulundu.

Anavarza Antik Kenti çift şeritli yol çalışmaları devam ediyor!

ADANA'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kentinde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Adana'da antik dünyanın ilk çift şeritli yolu bulundu!

Adana'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kenti'nde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Anavarza Antik Kenti'nde ilk etabın kazıları tamamlandı!

Adana'daki Anavarza Antik Kenti'nde yürütülen bu yılki arkeolojik kazı çalışmalarının birinci etabı tamamlandı. Çalışmalar, 20'si teknik personel 50 kişilik ekiple yürütülüyor.

Anavarza Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazılar devam ediyor!

Kazının bilimsel danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülşen: " 35 metre genişliğinde, 2 bin 700 metre uzunluğundaki sütunlu caddenin 250 metrelik bölümü tamamlanmak üzere " dedi.

Anavarza Antik Kenti'nde kazı çalışmalarına başlandı!

Adana’nın 70 kilometre kuzeydoğusunda Dilekkaya köyü yakınlarında bulunan Roma dönemine ait antik kentteki kazı, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Fatih Gülşen başkanlığında yürütecek.

Thyateira antik kentine turist akını devam ediyor!

Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden biri olarak anılan Thyateira antik kentine turist akını artan bir hızla devam ediyor. Kısa bir süre önce. Akhisar Belediyesi hizmet binası önünde bekleyen onlarca otobüsten antik kente yürüyen turistler, şehrimize canlılı

Anavarza Antik Kenti turizm merkezi olacak!

Anadolu’nun en büyük antik kenti olma özelliğini taşıyacak olan Anavarza’da bu yılki çalışmalarda zafer takı restorasyonu ile 2 bin 700 metre uzunluğundaki ana caddenin kazılması ve çıkan sütunların dikilmesi hedefleniyor.

Anavarza Antik Kenti'ne 1 milyon TL ödenek!

Adana Valisi Mustafa Büyük, Anavarza Antik Kenti ’ ni ayağa kaldırarak dünyanın en önemli yerlerinden biri haline getirip, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Anavarza Antik Kentine nasıl giderim Haberi

Anavarza Antik Kentine nasıl giderim

Antik kentte ortaya çıkarılan ana yol ve çevresindeki tarihi kalıntıları inceleyen Bakan Ömer Çelik, antik kent hakkında uzmanlardan bilgi aldı ve kentin giriş kapısı önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Bakan Ömer Çelik, Anavarza Antik Kenti’nde yapılan son çalışmalarda Anadolu’nun en büyük antik kentlerinden birinin keşfedildiğini belirtti.


Tarihin ilk duble yolunda sütunlar yeniden ayağa kalkıyor

Çok heyecan verici bir yerde olduklarını açıklayan Bakan Çelik, şunları söyledi: “Ben burayı savaş tarihiyle, strateji tarihiyle ilgili kitaplarda okurdum. Adana’da yaşadığımız için burayı da biliriz. Ama şimdi son yapılan çalışmalarla burada Türkiye’nin en büyük antik kentini keşfetmiş bulunuyoruz, insansız hava araçlarıyla, hocalarımızın özverili çalışmalarıyla. Gördüğünüz gibi arkamızda bir zafer takı var. Burası için ‘tarihin ilk duble yolu’ diyorlar. Fakat duble yoldan da öte 34 metre genişliğinde, 2...