20 / 04 / 2024

Ankapark mahkeme

Ankapark mahkeme

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde Ankapark'ın maliyetini açıkladı. Buna göre, Ankapark'ın maliyeti 801 milyon 288 bin 824 dolar şeklinde oldu.

Ankapark'ın tahliyesine ilişkin tedbir kaldırılmadı!

Mahkeme, Ankapark işletmecisinin, belediyenin sözleşme fesih kararına karşı durduğu davayı reddetti, fakat tesisin tahliyesiyle ilgili tedbiri kaldırmadı...

Ankapark projesinin ihalelerinde usulsüzlük iddiası!

Melih Gökçek'in prestij projem şeklinde nitelendirdiği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın inşası için 801 milyon dolar harcama yapıldığını duyurduğu Ankapark tartışmalarında sular durulmuyor.

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!

801 milyon dolarlık maliyetiyle dikkat çeken ve 3,5 senelik hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark’ın yeniden hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları yapılıyor. 

Ankapark'ın tahliyesine ilişkin tedbir kaldırılmadı!

Mahkeme, Ankapark işletmecisinin, belediyenin sözleşme fesih kararına karşı durduğu davayı reddetti, fakat tesisin tahliyesiyle ilgili tedbiri kaldırmadı...

Ankapark'taki durdurma kararı yargıya taşındı!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Orman Çiftliği arazisine mahkeme kararlarına rağmen yapılan Ankapark'ta Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin ve Danıştay 14. Dairenin verdiği yürütmenin durdurulması kararı yargıya taşındı.

Vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme hangisidir? Vasiyetnamenin iptali davası nerede açılır?

Autopia'da ortaklar anlaşamadı mahkeme tasfiye kararı verdi!

Türkiye'nin yanı sıra Avrupa’nın da ilk otomobil konseptli AVM’si olan Autopia’da ortaklar mal paylaşımında anlaşamadı. Mahkeme, 300 milyon dolar değerindeki otomobil AVM'sinin tasfiyesine karar verdi.

Mahkeme harçları 2016!

2016 yılında alınacak mahkeme harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı. Peki, mahkeme harçları 2016 ne kadar oldu?

Ankapark ne zaman açılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankapark'ın 2016 yılı Ağustos ayı sonunda açılmasını planlıyoruz" açıklamasında bulundu. İtalya, Güney Kore ve Hollanda Büyükelçileri, Gökçek'i ziyaret etti.

Ankapark’a 365 milyon TL harcanacak!

Başkent’te, Büyükşehir ve 25 ilçenin 2016 yılı için belirledikleri bütçeleri, Meclis’te görüşülmeye başlandı. Yeni yılda Ankapark’a toplam 365 milyon TL harcanması öngörülüyor. İşte bütçenin ayrıntıları...

Mimarlar, Ankapark için bir dava daha açtı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ) içinde yer alan Ankapark için bir dava daha açtı.Candan, Bakanlığı’ın, daha önce yürütmenin durdurulması kararı verilen alanla ilgili yeniden plan değişikliği yaptığını belirtti.

Mimarlardan Ankapark'a 64’üncü dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içindeki Ankapark için bir dava daha açtı. Şube Başkanı Candan, "AOÇ alanları için 64’üncü davamızı açtık” dedi.

Kira bedelini mahkeme nasıl belirler?

Kira bedelinin tespiti davaları, kiraya konu olan gayrimenkulün bulunduğu veya sözleşmenin ifa edileceği yer mahkemesindeki Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılıyor. Peki, kira bedelini mahkeme nasıl belirler?

Ankapark'tan son kareler!

Yüzde 65'lik bölümünün tamamlandığı Ankapark Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçiriliyor. 1.000 kişinin çalıştığı Anka Park 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine yayılıyor.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi davası reddedildi!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ankapark Projesi'nin, Atatürk'ün Vasiyetine uygun olmadığı gerekçesiyle TMMOB'a bağlı 4 odanın açtığı davayı mahkeme reddetti.

Ankapark mahkeme Haberi

Ankapark mahkeme

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) resmi internet sitesinde ilk kez Ankapark için gerçekleştirilen harcamaları yayınlandı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçmiş dönemde ihale edilen, işletilemeyen ve ABB'nin geri almak için hukuki mücadelesine devam ettiği Ankapark için gerçekleştirilen harcamaların toplam miktarı 801 milyon 288 bin 824 dolar şeklinde oldu. 

ABB resmi sitesi ana sayfasından erişilebilen sayfada Ankapark için yapılan harcamaların toplam tutarı olan 801 milyon 288 bin 824 dolarlık maliyete büyük ihalelerin sadece Ankapark'ta harcaması yapılan bölümlerin dahil edildiği bilgisi de madde madde belirtildi. Bu maliyet miktarına Ankapark haricinde gerçekleştirilen büyük ihalelerin toplam bedeli dahil edilmedi.

SAYFA SÜREKLİ OLARAK GÜNCELLENECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yayına alınan sayfada, sayfanın sürekli güncelleneceği ve yakında geçmiş süreçte yapılan eksik ve hatalı işlerin, dinozor heykellerinin, kapıların,...