29 / 03 / 2024

ankara hipodrom alanına dünyanın en iddialı müzesini yapacağız

ankara hipodrom alanına dünyanın en iddialı müzesini yapacağız

12. Şefik Bursalı Resim Yarışması ödül törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Günay: ''Ankara'nın Hipodrom alanında dünyanın en iddialı müzelerinden birini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu yıl, Cumhuriyet'in 90. yılında temelini atacağız'' dedi...

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje geliyor!

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje inşa edilecek. Proje 770 milyon TL'ye mal olacak.

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Büyükyalı’da yaşayanlar 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor!

‘İyi Yaşam’ mottosunu benimseyen Büyükyalı projesinde yaşayanlar ‘5 dakikada’ yaşamın her alanına dokunmanın avantajını yaşıyor.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Et ve Süt Kurumu Ankara'daki binasına aylık 293 bin TL kira ödüyor!

Et ve Süt Kurumu, başkent Ankara’nın Çukurambar semtinde yer alan 15 katlı binasına, ayda 293 bin lira kira ödüyor. 10 senedir aynı binada kiracı olan olan ESK, bu süre içinde milyonlarca TL ödedi.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Ankara Ayaş Evci Köyü şantiye alanına döndü!

Ayaş Evci Köyü sakinleri evlerinin ve ekili arazilerinin arasından bulunan kamyonlardan şikâyet ediyor. Köyün şantiye alanına döndüğünden bahseden Muhtar Orhan Arı, “Ekili ürün bırakmadılar, telefon direğimizi devirdiler, taşıdıkları taşları arazi ve yol kenarlarına saçıyorlar, evlerimi toz toprak i

Olympos'un üçüncü derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiası TBMM'de!

Antalya ilinde yer alan Olympos'un üçüncü derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiası meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ankara hipodrom alanına dünyanın en iddialı müzesini yapacağız Haberi

ankara hipodrom alanına dünyanın en iddialı müzesini yapacağız

     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, merhum ressam Şefik Bursalı anısına düzenlenen ''12. Şefik Bursalı Resim Yarışması''nın ödül törenine katıldı. 

     Günay, Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Şefik Bursalı anısına yapılan müze evini bu yıl yenilediklerini belirtti. 

     Ankara'da daha çok müze açılmasını istediklerini ifade eden Günay, uzun zamandır bir hayali olduğunu ve bu yıl hayalin somutlanması için bir adım atacaklarını söyledi. 

     Bakan Günay, ''Ankara'nın Hipodrom alanında dünyanın en iddialı müzelerinden birini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu yıl, Cumhuriyet'in 90. yılında temelini atacağız. İnşallah 100. yılında Cumhuriyet'in başkentine yakışır en büyük eserlerinden birini, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak milletimize armağan etmiş olacağız'' dedi. 

     Günay, konuklardan da tören sonunda müzenin bahçesinden, inşaatı...