20 / 04 / 2024

ankara işletmeler kira endişesi

ankara işletmeler kira endişesi

Türkiye’de 21 Mart tarihinden bu yana işletmeci kararıyla kapalı olan alışveriş merkezleri ile İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda kapalı kalan berber ve kuaför gibi iş yerleri hizmete açıldı. Fakat hem Corona virüsü salgını hem de ekonomi kaynaklı endişeler devam ediyor.

Ankara’da yaşayanlar dikkat! Ticari işletmeler belediye tarafından kiraya veriliyor! Sakın kaçırmayın!

Ankara’da yaşayanlar için önemli bir ihale ilanı yayımlandı. Ticari işletmeler belediye tarafından kiraya veriliyor! Fiyatları da belli olan ihalenin detaylarını sizler için derledik.

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Manisa'da kira desteğinden faydalanan işletmeler mecliste!

Türkiye genelinde ve Manisa ilinde gelir kaybı ve kira desteğinden faydalanan işletmeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

İş yeri kira artışı 2021!

İş yerlerinde enflasyona göre kira artışı uygulamasına geçildi. Bu tarih itibariyle iş yerleri kiraları için yenilecek kontratlarda 12 aylık ortalama TÜFE oranı değerlendirilecek. Peki iş yeri kira artışı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ahmet Ercan: Ankara için olağan bir depremdir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün gece Ankara'da yaşanan 4.7 büyüklüğündeki deprem için, "Ankara için olağan bir depremdir. Ardından daha büyük bir depremin gelmesi şaşırtıcı olur" diye konuştu.

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

Silivri Belediyesi kapalı iş yerlerinden kira almayacak!

Silivri Belediyesi, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, salgın şartları sebebiyle kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor. Bu düzenlemeler dahilinde belediye, kapanan iş yerlerinden kira almayacak.

Kapalı olan işletmeler kira konusunda destek bekliyor!

Koronavirüs döneminde işletmelerin bu dönemdeki en büyük problemlerinden birinin kira olduğu dile getiren AYGİD Başkanı Zeki Özen, bu dönemde kapalı olan işletmeler kira konusunda destek beklediklerini söyledi.

ATO'dan hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ekonomik alanda ortaya çıkan tüm komplikasyonların kamu ve reel sektörün iş birliği ile aşılacağına inandıklarını dile getirerek hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebinde bulundu.

Ankara İş Kule kira değerleme raporu!

İş GYO tarafından Ankara İli, Çankaya İlçesi, Kavaklıdere Mahallesi, 5708 ada, 63 Parsel'e ilişkin kira değerleme raporu yayınlandı. 

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Yetki belgesi olmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak!

1 Eylül 2020 tarihinden sonra yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık yapamayacak.

ankara işletmeler kira endişesi Haberi

ankara işletmeler kira endişesi

Başkent Ankara'da “normalleşme takvimi” uyarınca, 21 Mart tarihinden bu yana sadece süpermarket ve eczane hizmeti sunmakta olan alışveriş merkezleri (AVM’ler), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mayıs tarihindeki açıklamasıyla beraber açılma kararı aldı. Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere görei Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin tavsiye kararı uyarınca kapanma kararı almış olan alışveriş merkezlerinden bazıları ise 1 Haziran tarihini beklemeye karar verdi. AVM'lerin bazıları da Ramazan ayı bitimindeki bayram günlerini kapalı geçirdikten sonra açılmayı planlıyor.

Kapılarını açan alışveriş merkezlerinde bulunan uluslararası ve ulusal markalara ait zincir mağazalardan bir kısmı ise açılmamayı tercih etti. Pek çok marka 1 Haziran tarihinde açılmayı planladıklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Mayıs tarihindeki açıklamasında hükümet kararıyla kapanmamış bu işletmelerle ilgili yayımlayacakları rehberdeki kurallara uygun şekilde açılış yapılması gerektiğini belirtmişti.

Açılma kararı alan...