26 / 04 / 2024

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.



TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" diyen Palandöken, esnaf desteklerine ilişkin konuştu. 

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

Bendevi Palandöken, şunları kaydetti: 

"2021'e girerken, esnaf ve sanatkârların ekonomi yönetiminden beklentileri pandeminin yarattığı belirsizlik ve kısıtlamaların ekonomik etkilerini ez aza indirmek için yapılacak desteklerden oluşuyor. İşyeri kapatılan veya zorunlu olmasa bile kapanmak zorunda kalan esnafımıza bir hibe desteği şart. 

Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor. İşyeri kapanan esnaf, kendisi ve yanında çalışanlar için kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayı bekliyor. Bu destek esnafı ve çalışanları rahatlatacaktır. Mücbir sebep ilan edilerek kamuya olan borçların ve diğer yükümlülüklerin ertelenmesini bekliyoruz. 

Yapılandırma Kanunu'nun yeniden mecliste görüşülerek en az altı ay ödemesiz bir dönemin olmasını ve yapılandırma süresinin 60 aya yayılmasını istiyoruz. Bilim insanları Mayıs-Haziran'a kadar toplumun en az yüzde 60'ınin aşılanabileceğini ifade ediyor. Bu gerçekleşirse 2021'in ikinci altı ayında ekonomide çok yüksek bir büyüme döneminin yaşanacağını tahmin ediyoruz."

TESK'ten esnafa yönelik icralar durdurulsun önerisi!


Geri Dön