29 / 03 / 2024

esnaf kiraları 2021

esnaf kiraları 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kovid-19 kısıtlamaları ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir esnafının beklentilerini gidermedi. Esnaflar, sadece paket servisle personel, kira ve fatura giderlerini karşılayamadıklarını belirtti.

Restoran işletmecilerinden kira tepkisi!

Yeni kısıtlamaların gelmesiyle beraber tekrar Ramazan ayında kapanmaya hazırlanan esnaf zor durumda. Kiralarını ödeyemediklerini söyleyen esnaflar, duruma tepkilerini dile getirdi.

Esnaftan kira ve fatura desteği talebi!

Pandemide normalleşme için atılan adımlarla yasaksız geçirilen ilk haftada da esnaf sevinemedi. Esnaf, vergi muafiyeti desteğini olumlu bulsa da ayakta kalabilmek için kira, elektrik, su gibi fatura borçları için de destek bekliyor.

Kahvecilerden kira tepkisi: Esnaflar mülk sahibi ile mahkemelik!

500 yıllık bir kültür olan kahvehaneler, bugün hayatta kalmak için mücadelede. Esnafın çoğunun icralık olduğunu kaydeden Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler, Büfeciler Federasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu, “130 bin kahveci esnafının sesini duyun” dedi.

Esnafın kira sorunu büyüyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle işleri duran milyonlarca esnaf ya işletmesini borcu yüzünden kapattı ya da devretti. Bir anda gelirlerini kaybeden esnaf çaresizce yardım eli uzatılması için bekliyor.

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Türkiye’de her geçen artan ev kiralarının haricinde iş yeri kiraları da esnafa illallah dedirtiyor. Ülkenin hemen her şehrinde Pek çok esnaf, ay sonu yüksek rakamlar nedeniyle ödemekte zorlanırken, bazı semtlerdeki kira ücretleri ise kepenk indirtirken, hükümete ilginç bir çağrı yapıldı.

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Özellikle işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını söyledi.

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

6 ayda 10 binden fazla esnaf kepenk kapattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıkladığı haziran verilerine göre son 6 ayda kepenk kapatan esnaf sayısı 10 bini aştı. 2021 yılı haziran verilerine göre ise kepenk indiren şirket sayısı yüzde 115, açılan şirket sayısı ise yüzde 40 arttı.

ABD'de ev kiraları uçtu: 2 odalı ve daha küçük evler...

ABD'deki en kalabalık 50 alanda kira fiyatları 2020 Aralık'la ve 2021 yılıyla karşılaştırıldığında ortalama yüzde 19.3 oranında artış kaydetti. Peki Amerika'da şu anda kira fiyatları ne oldu? Hangi eyaletlerde kira fiyatları arttı? Uzmanlar fahiş kiralar için ne yorum yapıyor? İşte ayrıntılar...

2021'in ilk 10 ayında 79 bin 372 esnaf kepenk indirdi!

Kovid-19 salgınının da etkisi ile ekonomik krizden en çok etkilenen kesim esnaflar oldu. Kapısına kilit vuran esnaf sayısı ilk 10 ayda 2020'nin aynı dönemine göre 1498 adet, yani yüzde 2 arttı ve 79 bin 372 oldu.

Kiralar arttı, ev arayanlar farklı semtlere taşındı!

Emlakjet, Eylül 2021 emlak verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, artan kiralar nedeniyle ev arayanlar farklı semtlere taşındı.

Batman'da ev kiraları cep yakıyor!

Batman'da konuta talep artınca kiralar ücretleri de hızla artıyor.  Esnaf Odalar Birliği yönetimi, mülk sahiplerine kira için çağrı yaptı. 

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ofis kiralarında 2021 yılının son çeyreğinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 15 artış bekleniyor.

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

Bursa'da ev kiraları hızla yükseliyor!

Bursa'da ev kiraları rekora koşuyor. Şehirde bin TL'den ucuz ev kalmadı. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi, fiyatlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

esnaf kiraları 2021 Haberi

esnaf kiraları 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kovid-19 kısıtlamaları ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir esnafının beklentilerini gidermedi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İzmir Alsancak'taki kafe, restoran ve bar işletmecileri, elektrik-su faturaları, personel ve kira giderlerini karşılayamadıklarına dikkat çekerek, "Ekmeğimize engel koyuyorlar. Bitik durumdayız. Sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Artık iş yerlerimizi komple kapatsınlar da kurtulalım" dedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen ek önlemlerle çalışma saatleri azalan ve sadece paket servis yapabilen restoran, kafe ve bar işletmecileri, duruma tepki gösterdi. İzmir Konak'ın Alsancak semtinde esnafın bir kısmı, Ramazan ayı ile başlayan kısmi kapanma kararından sonra kepenklerini indirdi. Sadece paket servisle personel, kira ve fatura giderlerini karşılayamadıklarını dile getiren esnaf, "Bitik durumdayız. Sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Artık iş yerlerimizi komple kapatsınlar da kurtulalım" diye...