19 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul YHT anlaşma

Ankara-İstanbul YHT anlaşma

Ankara- İstanbul Hattı'nı 70 dakikaya indirecek doğrudan hat için görüşme trafiği yürütülüyor. Katar Emiri Hamad Al Sani'nin bugün Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmelerde bu konu da masada olacak.

Türkiye'nin otomobili Togg'tan iki yeni anlaşma!

2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkması planlanan Togg için yeni gelişmeler peş peşe geliyor. Yerli otomobil çıkış tarihine yaklaşırken, ekosistemin tamamlanması için iki anlaşma daha imzalandığı açıklandı. İşte yapılan o açıklamalar...

Zeytinburnu İETT Blokları'nda geri sayım başladı! Maliklerle anlaşma yapıldı!

BOSS4 Gayrimenkul, Zeytinburnu'nda inşa edeceği İETT Blokları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde maliklerle anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Kriptolara bir darbede Avrupa'dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat! 

Avrupa Parlamentosu, Avrupa ve üye devletlerinin tüketicileri ve hizmet sağlayıcıları korumanın amaçlandığı yeni kripto düzenlemeleri üzerinde geçici olarak anlaşma sağladıklarını açıkladı. Peki kriptolar bu durumdan nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen Ankara-Sivas YHT hattımızı hizmete açılacağı tarihi duyurdu. İşte o tarih...

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Dogecoin AMC Theatres ile anlaşma sağladı!

Kripto para birimi Dogecoin AMC Theatres ile anlaşma imzaladı. Yeni anlaşma ile Dogecoin ile AMC Theatres'dan bilet alınabilecek. 

Anlaşma sağlandı! Kredi ile emekli olunacak!

SGK ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında imzalanan anlaşma ile emekli olmak isteyenlere kredi imkanı sağlanacak.

Ankara-Konya YHT inşaatını kimler üstlendi?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Ankara-Konya YHT inşaatını kaleme aldı.

Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik!

Kamu İhale Kurumu'nca Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Gazze'de inşa edilecek 1000 konut için anlaşma yapıldı!

 Filistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, yıkıma uğrayan Gazze'de inşa edilecek konutlar için Kahire ile anlaşma yapıldığını dile getirdi.

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler TBMM gündeminde!

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İstanbul YHT anlaşma Haberi

Ankara-İstanbul YHT anlaşma

Ankara ile İstanbul arasındaki ulaşımı 70 dakikaya indirecek "doğrudan hızlı tren" projesi heyecan yarattı. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın açıkladığı projenin 'Yap-İşlet-Devret (YİD)' modeliyle inşa edilmesi planlanırken, finansman için aralarında Katar'ın da bulunduğu bazı ülkelere projenin lansmanının yapıldığı öğrenildi. Konunun, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağırlanacak Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüşmelerde de masaya yatırılması öngörülüyor. 


Proje YİD ile yapılacak 


Hükümetin gündemindeki proje, Ankara'dan Eskişehir'e, oradan da çeşitli iller üzerinden İstanbul'a giden mevcut hızlı trenden farklı olacak. Yeni bir hatla, doğrudan Ankara ile İstanbul'un hızlı trenle birbirine 

bağlanması hedefleniyor. Böylece 500 km'lik hattın 340 km civarına düşürülmesi öngörülüyor. Bazı firmaların da "YİD" modeliyle yapıma sıcak baktıklarını iletmesi, Ulaştırma Bakanlığı'nı yeni planlamalara itti. 


‘Daha hızlı, daha kısa’ 


Yeni hattın yapılması durumunda...