25 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul YHT lütfi elvan

Ankara-İstanbul YHT lütfi elvan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul YHT hattındaki sabotajlara ilişkin, "Sinyal testleri tamamlandıktan sonra, tren çalışmaya başlar başlamaz bunları yapamıyorlar " dedi...

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Açılışa özel 1 ay ücretsiz seyahat imkanı sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli tarifeye geçecek. Peki bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte Ankara-Sivas YHT Hattı ücret tarifesi...

Ahmet Akın'dan Ankara-Sivas YHT projesine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çalışmaların hız kesmediği Ankara-Sivas YHT projesiyle ilgili rapor hazırlayarak projenin detaylarına ilişkin konuştu. Proje için 14 senede içinde 6 defa açılış tarihi duyuruldu ancak hala açılmadı.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açıldı!

İstanbul'un dev sağlık yatırımlarından biri olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. 

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden ‘Tünel 26’ projesinin 2022 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Lütfi Kırdar, TL'ye dönemedi!

İstanbul Lütfi Kırdar ve Kongre Sarayı'nda dövizle fiyat konusunda sıkıntı yaşanıyor Tesisin yönetimi toplantı ve kongreler için döviz bazlı fiyat vermeye devam ediyormuş...

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde günlük 1.750 metre ray seriliyor!

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde günlük bin 750 metre ray seriliyor. Projede test sürüşlerinin 2019 yılında yapılması plalanıyor...

Ankara-İstanbul YHT hattı TBMM gündeminde!

Ankara-İstanbul YHT hattı meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer YHT hattına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara-İstanbul YHT'ye 312 milyon Euro'luk kredi!

İslam Kalkınma Bankası, Ankara-İstanbul arasında hizmet verecek 10 yeni yüksek hızlı tren (YHT) seti için 312 milyon avroluk finansmanı onayladı.

Lütfi Şimşek, Türkiye’nin ikinci 500 Sanayi Kuruluşu listesini değerlendirdi!

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesini değerlendirdi.

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Hastanesi'nin inşaatında sismik izolatörler kullanıldı!

İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yenilenen Dr. Lütfi Kırdar Kartal Hastanesi, inşaatında kullanılan sismik izolatörler sayesinde olası İstanbul depreminde de kesintisiz hizmet verebilecek.

Ankara-İstanbul YHT ile yılda 10 milyon yolcu seyahat edecek!

Milli Tren Projesi kapsamında, demiryollarındaki çalışmalarla ülkemiz demir ağlarla örülüyor. Yakın gelecekte sadece Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile yıllık 10 milyon yolcunun seyahat etmesi hedefler arasında.

Bilecik'te elektrik kesintisi nedeniyle YHT seferleri yapılamadı!

BİLECİK'TE, elektrik kesintisi dolayısıyla Ankara-İstanbul karşılıklı Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde aksama meydana geldi. YHT, Bilecik-Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi dolayısıyla Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

Ankara-İstanbul YHT lütfi elvan Haberi

Ankara-İstanbul YHT lütfi elvan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bu ay sonunda açılması planlanan Ankara-İstanbul YHT hattında test sürüşleri ve sertifikasyon süreçleri sırasında meydana gelen sabotajlara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Ankara-İstanbul YHT'nin açılışına ilişkin yeni bir tarih olup olmadığı sorusu üzerine Elvan, "Arkadaşlar çalışıyorlar, tamirat işleriyle uğraşıyorlar. Daha sonra testleri tamamlayacağız" dedi.


Elvan, sabotajların önüne geçilmesi için ne tür önlemler alınacağına ilişkin soruya karşılık, valiliklerin, jandarmanın güvenlik önlemlerini artırdığını bildirdi.


Valilerle her gün konuştuğunu belirten Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"İnşallah bundan sonraki süreçte yaşamayız. Zaten bu sinyal testleri tamamlandıktan sonra, tren çalışmaya başlar başlamaz bu sabotajları yapamıyorlar. Herhangi bir yerde girişimde bulunmaları halinde biz anında tespit ediyoruz. Çünkü sistem o zaman, tamamıyla merkeze bağlanıyor. Merkezden, o lokasyonu tespit edebiliyorlar. Dolayısıyla şu sıkıntılı sürecimiz, hızlı...