23 / 04 / 2024

ankara konut piyasası

ankara konut piyasası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ankara'da 25 milyon nüfusa yetecek kadar alanın imara açıldığını ve 100 binin üzerinde konut fazlası bulunduğunu ifade etti...

Ankara konut piyasasına ilişkin 9 soru mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara konut piyasasına dair bazı verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Ankara'da konut piyasası durgun!

Konut fiyatları Türkiye genelinde enflasyonun altında seyrine 2017 yılının son ayında da devam ederken, başkent Ankara'daki konut piyasasının durgun.

Ankara'da yeni konut piyasasındaki canlanma dikkat çekti!

Satış rakamlarını HT Ankara'ya değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Odası, Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, 2015 satış rakamlarının 2014 yılına oranla daha başarılı olduğunu kaydetti.

Ankara konut piyasası kentsel dönüşümle yeniden şekilleniyor!

Ankara Konut Piyasasında, gayrimenkule olan arz ve talep dışında, kentsel dönüşüm projeleri ile yeni bir görünüme bürünen semtler ve lüks konutlara ev sahipliği yapan yeni yaşam alanları dikkat çekiyor.

Ömer Baki Yazıcı: Konut almak için fırsat zamanı!

ANİMDEM Ömer Baki Yazıcı, seçim sürecinde piyasaların bekleme pozisyonu almasından dolayı, kısa vadeli bir satış durgunluğu yaşandığını belirtti. Yazıcı, konut almak için, fırsat dönemi olduğunu söyledi.

İstanbullu inşaatçıların gözü Ankara’da!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal: “İstanbul merkezli çok sayıda firma yatırım için Ankara’da yer arıyor. Ankaralı firmaların hedefinde de İstanbul var” şeklinde konuştu!

Metro hattı Ankara'da konut fiyatlarını uçurdu!

Son 10 yılda gerçekleşen konut atağıyla birlikte ulaşım yatırımları Ankara'da bazı bölgelerin değerini artırdı. Eryaman'da fiyatlar 2011'de yüzde 12 artarken 2013'te yüzde 19'a yükseldi. Kiralıklarda ise yüzde 23 artış görüldü...

Salim Taşçı: Kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara konut piyasasını yakından bilen isimlerden biri olan Türk Sanayici ve İş Adamları (TÜSİAV) Emlak Sektör Kurul Başkanı Salim Taşçı, Posta Ankara okurları için Ankara konut piyasasını analiz etti...

Ankara'da konut sektöründe hareketlilik başladı!

Semtlere göre konut fiyatlarının taban fiyatı 175 bin, tavan fiyat ise 400 bin lira olarak belirlendi. Talebin arttığı Ankara 'da kentsel dönüşümle birlikte gecekondular yerini lüks dairelere bırakıyor.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!

Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği KONUTDER’in Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi sonuçları belli oldu. Peki konut piyasasında neler olacak? KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

2024'te konut piyasasını neler bekliyor?

Endeksa 2023’ün konut satış eğilimlerini ve yaşanan dalgalanmaların nedenlerini değerlendirerek 2024 yılında konut piyasasını nelerin beklediğini açıkladı. 

Ankara’da konut sahibi olmak hayal mi oldu?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, son 3 senedir konut piyasasında derin bir kriz olduğunu dile getirerek, konut sahibi olmanın hayal olduğunu söyledi. İşte Hakan Akçam'ın o açıklamaları...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşması bekleniyor!

Fannie Mae'nin Ekonomik ve Stratejik Araştırma (ESR) Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşmasını bekliyor.

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut piyasası 2023'ü nasıl kapattı? 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özetini paylaştı. Peki konut satış rakamları, konut fiyatları 2023'te nasıl değişti? İşte 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

ankara konut piyasası Haberi

ankara konut piyasası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da 25 milyon nüfusa yetecek kadar alanın imara açıldığını ve 100 binin üzerinde konut fazlası bulunduğunu belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yavaş, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısı'nda, çılgın projelerinin olmadığını, kent ekonomisini ayağa kaldırmak istediklerini söyldi. 

Ankara'nın 2025 yılında öngörülen nüfusunun 8 milyon civarında olacağını belirten Yavaş, "Ankara'da şu anda 25 milyona yetecek kadar alan imara açılmış, 100 binin üzerinde konut fazlası var. Sanayiye gitmesi gereken paranın çoğunluğu orada gömülü olarak duruyor. Bu bir hataydı. Kolay para kazanmanın cazibesine gidildi ve bu şekilde betonlaşma temin edildi. Halbuki asıl desteklenmesi gereken sizlerdiniz. Bundan sonra inşallah bu açığı kapatacağız." ifadelerini kullandı. 

Ankara'nın havaalanı metrosu olmadığına işaret eden Yavaş, bu eksiği gidermek ve kaynak sağlamak için...