28 / 03 / 2024

Ankara Mogan Gölü temizleme

Ankara Mogan Gölü temizleme

"Mogan Gölü'nün Dip Çamuru Temizleme Çalışması Protokolü", Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından imzalandı.

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak" dedi.

Mogan Gölü 1. etap projesi Ekim'de tamamlanacak!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü 1. etap kıyı bandı rehabilitasyon ve rekreasyon alanı çevre düzenlemesinin Ekim ayında tamamlanacağı müjdeledi.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Mogan gölü Kuğu Gölü Villaları'na değer katıyor!

Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde olan Gölü Villaları, Mogan gölündeki temizleme çalışmalardan en fazla etkilenen projelerin başında geliyor.. 

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat!

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat listesi 1 milyon 390 bin TL'den başlıyor. Proje Ankara'da Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde yer alıyor...

Ankara Oyak Göksupark satılık daire!

Ankara Oyak Göksupark satılık daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar tasarlanıyor. Proje 38 bin metrekare peyzaj alanına sahip...

Kaşmir Göl Evleri Ankara fiyat!

Ankara Eryaman ilçesine bağlı Göksu bölgesinde hayata geçirilen Kaşmir Göl Evleri 1.438 daireden meydana geliyor. Kaşmir Göl Evleri Ankara fiyat 550 bin TL'den başlıyor.

Ankara Mogan Gölü 450 günde temizlenecek!

Gölbaşı’nın 30 yıldır temizlenemeyen doğa harikası gölü Mogan’da çalışmalar gelecek ay başlıyor. Mogan, 450 gün sürecek temizlikle eski günlerine dönecek

Ankara Mogan Gölü yeniden doğuyor!

"Mogan Gölü'nün Dip Çamuru Temizleme Çalışması Protokolü", Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından imzalandı.

Ankara Mogan Gölü denetleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mogan Gölü’nü kirlettiği iddia edilen göl çevresindeki tüm işletmeleri tek tek denetledi.

Mogan Gölü ihalesi TBMM gündemine taşındı!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Mogan Gölü'nün temizlenmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Mogan Gölü ihalelerinin neden sonuçlanmadığını soran Gök sorularını, Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Mogan Gölü’nün temizlenmesi için yapılan ihale ikinci kez iptal edildi!

Mogan Gölü’nün temizlenmesi ile ilgili ihale sürecini başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ihaleyi ikinci kez iptal etti. İptale gerekçe olarak şirketlerin beklenenin üzerinde fiyat vermesi gösterildi

Ankara Kaşmir Göl Evleri satış fiyatları!

Ankara İl'i, Eryaman ilçesine bağlı Göksu'da inşa edilen projede daire alanları 129 metrekareden başlaıyor. Ankara Kaşmir Göl Evleri satış fiyatları 2+1 bahçe katı konutlar 330 bin TL yerine 297 bin TL'den başlıyor.

Ankara Mogan Gölü temizleme Haberi

Ankara Mogan Gölü temizleme

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Ankara'nın göbeğinde bulunan Mogan gölünden çıkarılacak çamurun yerleşim alanından uzak bir yerde çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra gübre olarak kullanılmak üzere değerlendirileceğini söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda düzenlenen imza törenine AK Parti Ankara Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da katıldı.


TAMAMEN DEVLET YAPIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Ankara'nın göbeğinde bulunan Mogan gölünün bulunmaz bir nimet olduğunu ancak kirlilik ve koku nedeniyle herkesin rahatsızlık duyduğunu ifade etti. 6 kilometre karelik yüzeyin yüzde 60'ının yaklaşık 30 yıllık süre boyunca kirlendiğini ifade eden Özhaseki, gölden çıkarılacak çamurun yerleşim alanından uzak bir yerde çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra gübre olarak kullanılmak üzere değerlendirileceğini belirtti. Kalkınma Bakanlığı'nın...