26 / 04 / 2024

antalya Ağalar Camisi restore

antalya Ağalar Camisi restore

Antalya Aksu İhsaniye Mahallesi’nde yer alan ve 1800’lü yıllarda Perge Antik Kenti’nden alınan taşlarla yapılan Ağalar Camisi Aksu Belediyesince restore ediliyor..

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa inşaatına tepki!

Antalya'nın Demre ilçesindeki doğa harikası Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz vatandaş yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapıyı yıkıp, İmar Barışı'ndan yararlanarak, yerine villa inşa etti. Bölgede oturanlar, villa inşaatını; CİMER'e, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bazı alanlar için 'nitelikli doğal koruma alanı' ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya, Ağrı ve Isparta'daki bazı alanların, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tesciline ilişkin ilanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

Antalya Şehzade Korkut Camisi için ilk taş koyuldu!

Antalya'da 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi'nde restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.

Foça Alaca Camisi küllerinden doğacak!

Foça'da, Mimar Sinan'ın yakın çalışma arkadaşı Hasan Nezir tarafından inşa edilen Alaca Camisi'nin restorasyonu tamamlanıyor.

TOKİ Malatya Ağalar projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Pütürge Ağalar projesindeki 116 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Malatya Pütürge'de 102 bin 978 TL'ye daire satıyor!

TOKİ tarafından Malatya Pütürge Ağalar Mahallesi'nde 116 adet konut kurasız satışa çıkarılıyor...

İbrahim Yusuf Paşalar Cami restore ediliyor!

Malatya İbrahimpaşa Mahallesinde yer alan İbrahim Yusuf Paşalar Camisi restore edilecek.  Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser restorasyon hakkında açıklamalar yaptı. 

TOKİ'den Pütürge'ye 295 konutluk yeni proje!

TOKİ Malatya Pütürge Ağalar Mahallesi ve Pazarcık Mahallesi'nde toplam 295 konutluk yeni bir projeye başladı.

Mall of Antalya açıldı!

Torunlar GYO tarafından 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Mall of Antalya açıldı.

antalya Ağalar Camisi restore Haberi

antalya Ağalar Camisi restore

Antalya’nın Aksu ilçesindeki tarihi Ağalar Camisi, Aksu Belediyesince restore ediliyor. İhsaniye Mahallesi’nde yer alan ve 1800’lü yıllarda Perge Antik Kenti’nden alınan taşlarla yapılan Ağalar Camisi çökme tehlikesi nedeniyle bir süredir kullanılmıyordu. Kubbelerinde çatlaklar bulunan caminin restorasyonu için açılan ihalenin tamamlanmasının ardından mikro kazı yöntemiyle caminin temeli güçlendirildi. Avlusunda tarihi çeşmesiyle aslına uygun olarak yenilenecek caminin 7 ay içerisinde halkın hizmetine açılacağı belirtildi.


Yeni...