24 / 04 / 2024

Antalya Balbey Yenileme Projesi

Antalya Balbey Yenileme Projesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Yenileme Projesi’nin tarihi dokunun koruması için yapıldığını ve hak sahipleri ile yapılan sözleşmelerin yüzde 87 oranına ulaştığını belirtti.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Antalya Balbey’deki metruk bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Balbey'deki metruk binayı yıktı.

Antalya Balbey Yenileme Projesi halka açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Balbey Projesi’ne ortak akılla çözüm bulmak için bir halk buluşması yaptı. Antalya Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi’nin konuşulduğu toplantıda vatandaşların, görüş ve talepleri dinlendi. 

Antalya Büyükşehir'den Balbey kamulaştırma açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarihi Balbey'deki kamulaştırma çalışmaları ilgili bir açıklama yaptı.

Küçük otellere 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Bankası iş birliğinde küçük otellere 6 ay ödemesiz olarak 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi verilmesi yönünde bir çalışma başlattı.

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Balbey Yenileme projesi konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısında Balbey Yenileme Projesi konuşuldu.

Antalya Büyükşehir'den Balbey kamulaştırma açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarihi Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Antalya Muratpaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya İli, Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen yenileme alanı kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Antalya'da tehlike saçan bina yıkıldı!

Antalya’nın ikinci Kaleiçi konumundaki tarihi Balbey Mahallesi’nde tehlike saçan bina İçişleri Bakanı’nın talimatı ile yıkıldı....

Antalya Balbey Yenileme Projesi’nde sözleşmeler imzalanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Yenileme Projesi’nin tarihi dokunun koruması için yapıldığını ve hak sahipleri ile yapılan sözleşmelerin yüzde 87 oranına ulaştığını belirtti.

Antalya Balbey’de kentsel dönüşüm başlıyor!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi’ndeki en eski mahalleler arasında yer alan Balbey’de kentsel yenileme çalışmalarını akademisyen bir grubun desteğiyle belediye şirketi ANET tarafından yapılacak. 

Antalya Çalkaya'nın imar planına onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Aksu Çalkaya Bölgesi’nde kentsel yenileme alanı ilan edilen alanda imar planları oybirliği ile kabul edildi.

Antalya Balbey Yenileme Projesi Haberi

Antalya Balbey Yenileme Projesi

CHP’li meclis üyelerinin ve meclise koruk olan Balbey Derneği üyelerinin Balbey’deki son durum ile ilgili bilgi istemesi üzerine açıklamalar yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projeyi bölge sakinlerinin rızasıyla hayata geçirmek için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yapılan ön protokol ile projede kimin ne istediği yönünde taleplerin toplandığını söyleyen Başkan Türel, “O dönemde yüzde 55- 60 oranında vatandaşımız kanaatini bize bildirdi. Biz de bu yüzde 55- 60’ın kanaatlerine göre projelerimizi geliştirdik. Geribildirim yapmayan yüzde 40-45 oranındaki vatandaşımızın taleplerinin ne olabileceğini bir geri dönüş olmadığı için ancak tahmin etmek suretiyle bu çalışmaları yürüttük” diye konuştu.


Sözleşmeler bağımsız bölüm üzerinden 

BALDER üyelerinin görüşlerini önemsediğini dile getiren Başkan Türel, Balbey’de hak sahipliği sözleşmesi imzalayanları yüzde 87 oranına ulaştığını...