25 / 04 / 2024

Antalya Havalimanı yolcu sayısı

Antalya Havalimanı yolcu sayısı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Havalimanı'na dün toplam uçak, yolcu trafiği ve dış hat gelen yolcu sayısında rekora imza attığını belirtti.

Antalya Havalimanı 985 uçak ve 175 bin 806 yolcuya hizmet vererek rekor kırdı!

Antalya Havalimanı bir günde 985 uçak ve 175 bin 806 yolcuya hizmet vererek üç rekora birden imza attı. Turizmin başkentinde Antalya Havalimanı’nda 19 Temmuz Cumartesi günü üç rekor birden kırıldı...

Antalya Havalimanı dün 175 bin 806 yolcuya ve 985 uçağa hizmet verdi!

Yaz sezonu ile birlikte tatilcilerin akınına uğrayan Antalya'da uçuş ve yolcu rekoru kırıldı. Antalya Havalimanı dün 175 bin 806 yolcuya ve 985 uçağa hizmet verdi.

Antalya Havalimanı'nda dış hat yolcu rekoru kırdı!

DHMİ Genel Müdürü Birdal "Ülkemizin turizm cenneti Antalya dış hat yolcu girişinde yeni bir rekora imza attı. Antalya'ya 12 Temmuz'da 80 bin 423 dış hat yolcusu geldi" dedi.

Antalya Havalimanı, 21 Haziran'da 971 uçak seferi ile rekor kırdı!

Antalya Havalimanı'nın 21 Haziran'da misafir ettiği yolcu ve uçak sayısında rekor kırdığını ifade eden Birdal, "Antalya, 21 Haziran'da 971 uçak ve 169 bin 122 yolcuya sorunsuz hizmet vererek tarihi rekorunu kırdı.

Antalya Havalimanı 169 bin 122 yolcuyla rekor kırdı!

Antalya Havalimanı'nın 21 Haziran'da misafir ettiği yolcu ve uçak sayısında rekor kırdığını ifade eden Birdal, "Antalya, 21 Haziran'da 971 uçak ve 169 bin 122 yolcuya sorunsuz hizmet vererek tarihi rekorunu kırdı" dedi

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

İstanbul Havalimanı 1 günde rekor kırdı! Yolcu sayısı 200 bine dayandı

İstanbul Havalimanı'nda 1 günde 30 Nisan’da toplam bin 301 iniş-kalkış gerçekleşirken, 195 bin 640 yolcu da seyahat etti. 1 Mayıs’ta da bin 226 uçuş olması, 186 bin 500 yolcunun seyahat etmesi planlanıyor.

Antalya Havalimanı ihalesinden 2,1 milyar avro gelir elde edilecek!

EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Havalimanı'nın ihalesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Antalya Havalimanı ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve kiralanması amacıyla yapılan ihale ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Havalimanı ihalesini Fraport-TAV kazandı!

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması için ihale yapıldı. İhalede en yüksek teklif 7 milyar 250 milyon avro ile TAV Havalimanı'ndan geldi.

DHMİ Antalya Havalimanı'ndaki terminalleri kiraya veriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı'nın İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin İşletme Haklarını kiraya veriyor. İhalenin geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olarak belirlendi. 

Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı Nisan sonunda yolcu alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda, Nisan sonu gibi yolcu alınacak şekilde çalışmaların yapıldığını belirtti. 

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

Antalya Havalimanı ihalesi neden iptal edildi? Cahit Turhan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: "Antalya Havalimanı'na ilişkin ihale, finans piyasasının stabil hale gelmesi talebi nedeniyle iptal edildi." dedi...

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırma ve işletme ihalesinin iptali meclise taşındı! 

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın, ihalenin ne gerekçeyle iptal edildiğini, iptal sürecine kadar kaç firmanın teklif verdiğini ve bu firmaların hangileri olduğunu açıklamasını talep etti... 

Antalya Havalimanı’nın kapasite artırım ihalesi iptal!

Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ihale iptal edildi. Teminat tutarı 40 milyon euro olarak belirlenen ihalenin iptali Resmi Gazete'de duyuruldu...

Antalya Havalimanı yolcu sayısı Haberi

Antalya Havalimanı yolcu sayısı



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Havalimanı'na dün toplam uçak, yolcu trafiği ve dış hat gelen yolcu sayısında rekora imza attığını belirtti. 


Birdal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, turizmin başkenti Antalya'da turizmin ramazan ayına rağmen canlılığını sürdürdüğünü kaydetti. Antalya Havalimanı'nın toplam uçak, yolcu trafiği ve dış hat gelen yolcu sayısında tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştığını bildiren Birdal, açıklamasında şunları kaydetti:


"Dün Antalya Havalimanı'na 985 uçak iniş kalkış yaptı. 175 bin 806 yolcu havalimanını kullandı. Bu yolcuların 81 bin 488'i dış hatlardan gelenler. Antalya'da bu kadar sayıda yolcu ve uçağa sorunsuzca, güvenli ve kaliteli hizmet veren DHMİ ailesi ve tüm çalışanlara sonsuz...