20 / 04 / 2024

Antalya Havalimanı ihalesinden 2,1 milyar avro gelir elde edilecek!

Antalya Havalimanı ihalesinden 2,1 milyar avro gelir elde edilecek!

EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Havalimanı'nın ihalesine yönelik açıklamalarda bulundu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Antalya Havalimanı ihalesinden devletin kasasına 90 günde 2,1 milyar avro girecek Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı ihalesini gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi: 

Antalya Havalimanı ihalesinden 2,1 milyar avro gelir elde edilecek!

"Yolculukların artması nedeniyle kapasite ihtiyacı çıkmıştı. Oradaki ilave terminallerin yapılması, apron alanlarının geliştirilmesi için devlet olarak 700 milyon avronun üzerinde bir yatırım yapmamız gerekiyordu. Bunun için 2025'te bitecek sözleşmenin devamında olan 25 yıl için ihaleye çıktık. Hem bu 700 milyonluk yatırımdan devlet kurtarılmış oldu hem de bunun üzerine devletin kasasından bir kuruş çıkmadan 8,5 milyar avroluk bir gelir elde edecek devletimiz ve bunun yüzde 25'i, KDV dahil 2 milyar 138 milyon avro 90 gün içerisinde peşin olarak gelecek. Bu da İstanbul Havalimanı gibi çok karlı bir iş olarak ülke tarihine yazıldı. Türk, Alman ve Fransız yatırımcıların buraya bu kadar ilgi göstermesi ve onların bu işi üstlenmesi, dünyada Türkiye’ye olan güvenin ve gelecekte Türkiye’nin hangi seviyelere gelebileceğinin çok önemli göstergelerinden bir tanesi."

Adil Karaismailoğlu'ndan Antalya Havalimanı ihalesi açıklaması!


Geri Dön