20 / 04 / 2024

antalya havalimanı ihalesi

antalya havalimanı ihalesi

EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Havalimanı'nın ihalesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Antalya Havalimanı ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve kiralanması amacıyla yapılan ihale ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırma ve işletme ihalesinin iptali meclise taşındı! 

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın, ihalenin ne gerekçeyle iptal edildiğini, iptal sürecine kadar kaç firmanın teklif verdiğini ve bu firmaların hangileri olduğunu açıklamasını talep etti... 

Antalya Havalimanı’nın kapasite artırım ihalesi iptal!

Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ihale iptal edildi. Teminat tutarı 40 milyon euro olarak belirlenen ihalenin iptali Resmi Gazete'de duyuruldu...

Antalya Havalimanı'nın ihalesi ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından 31 Ocak 2020’de yapılacağı duyurulan Antalya Havalimanı ihalesinin ertelendiği açıklandı. 

Antalya Havalimanı ihalesi için İGA'dan baskı iddiası!

İstanbul'un ardından, Antalya Havalimanı ihalesi için İGA'nın şartnameyi değiştirilmesi için baskı yaptığı iddia edildi.

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...

Antalya Havalimanı ihalesinden 2,1 milyar avro gelir elde edilecek!

EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Havalimanı'nın ihalesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Antalya Havalimanı ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve kiralanması amacıyla yapılan ihale ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Havalimanı ihalesini Fraport-TAV kazandı!

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması için ihale yapıldı. İhalede en yüksek teklif 7 milyar 250 milyon avro ile TAV Havalimanı'ndan geldi.

DHMİ Antalya Havalimanı'ndaki terminalleri kiraya veriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı'nın İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin İşletme Haklarını kiraya veriyor. İhalenin geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olarak belirlendi. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" açıklamasında bulunduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi yılan hikayesine döndü.

Antalya Serik Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Antalya İli, Serik İlçesi, Cumali ve Merkez Mahalleleri Millet Bahçesi İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Çukurova Havalimanı ihalesi 20 Kasım'a ertelendi!

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılması, havalimanının işletilmesi ve devrine ilişkin ihale 20 Kasım'a ertelendi.

Antalya Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Antalya ili Manavgat ilçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Antalya Aksu Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Antalya İli Aksu İlçesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Haziran'da!

Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

TOKİ Antalya Manavgat 222 konut ihalesi yarın!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Çeltikçi Mahallesi 222 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Antalya Manavgat 222 konut ihalesi 1 Nisan'da!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Çeltikçi Mahallesi 222 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 1 Nisan 2020 tarihinde saat 14:30'Da yapılacak.

antalya havalimanı ihalesi Haberi

antalya havalimanı ihalesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Antalya Havalimanı ihalesinden devletin kasasına 90 günde 2,1 milyar avro girecek Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı ihalesini gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi: 

"Yolculukların artması nedeniyle kapasite ihtiyacı çıkmıştı. Oradaki ilave terminallerin yapılması, apron alanlarının geliştirilmesi için devlet olarak 700 milyon avronun üzerinde bir yatırım yapmamız gerekiyordu. Bunun için 2025'te bitecek sözleşmenin devamında olan 25 yıl için ihaleye çıktık. Hem bu 700 milyonluk yatırımdan devlet kurtarılmış oldu hem de bunun üzerine devletin kasasından bir kuruş çıkmadan 8,5 milyar avroluk bir gelir elde edecek devletimiz ve bunun yüzde 25'i, KDV dahil 2 milyar 138 milyon avro 90 gün içerisinde peşin olarak gelecek. Bu...