25 / 04 / 2024

antalya konut satışları turizm etkisi

antalya konut satışları turizm etkisi

Tolerance Yatının Danışmanlık Emlak Genel Müdürü Yıldırım Özden, Rusya'dan Türkiye'ye gelen Rus turistin yüzde 80'ini Antalya'yı tercih ediyor. Ev alımları da turizme bağlı olarak gelişiyor" dedi.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Antalya'da yüksek faizler konut satışlarını nasıl etkiledi?

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, konut satışlarını değerlendirdi.

Antalya'da konut satışları yüzde 36 düştü!

TUİK verilerine göre Antalya'da konut satışları 2018 yılının haziran ayında göre yüzde 36,5 oranında düşüş gösterek 3 bin 390 oldu. Kentte yabancılara ise 668 konut satıldı.

Antalya'da konut satışları yüzde 4.4 arttı!

Antalya'da konut satışları bir önceki yıla oranla yüzde 4.4 artış kaydederek 62 bin 940 oldu. Turizmin başkentinde, yabancılar ise 2018 yılında 7 bin 938 konut satın aldı.

Antalya'da konut satışları yüzde 5.7 arttı!

Antalya’da konut satışları yüzde 5.7 oranında yükseldi.  ÖSSE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Önder Baş, en yoğun talebin, Döşemealtı ve Konyaaltı bölgelerinde olduğunu açıkladı. 

Antalya’da yabancıya konut satışları yüzde 14,4 azaldı!

Antalya’da 2015 yılı Nisan ayında 6 bin 219 konut satılırken bu sayı, 2016 Nisan ayında yüzde 1,08 oranında azalarak 6 bin 152’ye düştü. Yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,4 azalarak bin 581 oldu.

Antalya'da konut satışları artıyor!

Antalya'da konut satışları yüzde 5.3lük artışla 52 bin 624 olarak gerçekleşirken, en çok satış ise 10 aylık periyotta 193 bin 90 ile İstanbul'da gerçekleşti.

Antalya'da eylül ayı konut satışları yüzde 30 azaldı!

Siyasi belirsizlik ve faizlerin yüksek olması ve yaz sezonun kapanmasıyla Antalya'da yabancılara konut satışları yüzde 30 azaldı.

Antalya'da eylül ayı konut satışları yüzde 30 azaldı!

Siyasi belirsizlik, faizlerin yüksek olması ve yaz sezonun kapanmasıyla Antalya'da yabancılara konut satışları yüzde 30 azaldı. Eylül ayı konut satışında Antalya, 4. sırada yer aldı.

Antalya'da eylül ayı konut satışları yüzde 30 düştü!

Siyasi belirsizlik ve faizlerin yüksek olması ve yaz sezonun kapanmasıyla Antalya'da yabancılara konut satışları yüzde 30 azaldı.

İpotekli konut satışları Eylül'de yüzde 33 azaldı!

İpotekli konut satışlarına değinen Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "İpotekli konut satışları Eylül'de, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,5 azalarak 28 bin 684'e geriledi'' dedi.

İpotekli konut satışları yüzde 33 azaldı!

İpotekli konut satışlarına değinen Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "İpotekli konut satışları eylülde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,5 azalarak 28 bin 684'e geriledi" dedi.

Antalya'da konut satışları neden azaldı?

Antalya'da konut satışlarının geçtiğimiz yılın Eylül ayına göre yüzde 30 azaldı. Konut satışlarındaki azalmayı doğrulayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, nedenin siyasi belirsizlik olduğunu söyledi.

antalya konut satışları turizm etkisi Haberi

antalya konut satışları turizm etkisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancı konut satışlarında ikinci sırada yer alan Antalya'da en çok konutu, tatil amaçlı gelen Rusya vatandaşlan aldı. Kentteki yabancılara yönelik satış yapan büyük emlak ofisleri, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin satışları düşürdüğünü kaydetti. TÜİK verilerine göre, yabancılara konut satışı geçen yılın Mayıs dönemine göre yüzde 23.1 artış gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışlannda. Mayıs 2015 'te ilk sırayı 636 konut ile İstanbul 546 konut satışıyla Antalya takip etti. Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da da yabancıların en fazla konut edindiği merkezlerin başında Alanya ve Konyaaltı yer alıyor. Merkezde yer alan Konyaaltı ilçesinin özellikle Hurma, Liman, Sansu, Alünkıun ve Gürsu Mahalleri'ndeki 1+1 lüks rezidanslar yabancılar tarafından tercih ediliyor. Denize yakın olan Hurma Mahallesi'nde yabancılara yönelik lüks rezidanslar...