18 / 04 / 2024

Antalya Phaselis Antik Kenti tarihi yapı buluşu

Antalya Phaselis Antik Kenti tarihi yapı buluşu

ANTALYA Kemer'de Rixos Oteller zincirine tahsis edilen ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı sahasında yapılan kazı çalışmalarında, tarihi yapı kalıntıları bulundu.

Antalya Phaselis'teki iki koyda halk plajının ihalesi iptal edildi!

Antalya'da antik Likya kenti Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu köylerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için verilen proje izni ve ihalesi, mahkemeler tarafından iptal edildi.

Antalya Phaselis’in koylarında inşaatı başlatılan halk plajı ‘hukuka aykırı’ görüldü!

Birinci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis’in koylarına günübirlik tesis ve plaj ihalesinde ‘hukuka aykırı’ görüşü çıktı.

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

Çamyuva-Phaselis Tüneli'nin akıbeti meclis gündeminde!

Antalya'da bulunan Çamyuva-Phaselis Tüneli'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Patara Antik Kenti kent kapısı projesinin detayları belli oldu!

Antalya'da bulunan Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğindeki 10 metre yüksekliğinde bulunan 2 bin yıllık olduğu düşünülen kent kapısının projesinin detayları ortaya çıkıyor.

Antalya Termessos Antik Kenti'nin surları yeniden inşa ediliyor!

Antalya Termessos Antik Kenti'nin, Korkuteli  Antalya Karayolu nedeniyle 1950 yılında yıkılan surları, yeniden inşa edilecek...

Antalya için korkutan uyarı: Tarihsel döngü süresini çoktan doldurdu!

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi İkinci Başkanı Atakan Yüklü, tarihsel dönemde depremler nedeniyle Antalya'nın çevresindeki antik kentlerde felaketler yaşadığını dile getirerek, "Şu an bu bölgede hareketlilik bizi endişelendirmektedir." diye konuştu.

Roma dönemine ait Antik Tiyatro'ya 'prefabrik tuvalet' yapıldı!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içerisine prefabrik tuvalet yapıldı.

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Phaselis Antik Kenti'ndeki otel projesi iptal edildi!

Kemer Beydağları Olimpos Milli Park sınırları içinde kalan ve bir kısmı da birinci derecede arkeolojik sit olan 180 bin metrekarelik alandaki otel projesiyle ilgili tahsisi iptal eden yerel mahkemenin kararı, Danıştay tarafından da onandı.

Agora Antalya AVM bugün açılıyor!

Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi, bugün Antalya'da açılıyor.  Adını antik çağdaki çarşı, pazar, ticaret yeri anlamına gelen 'Agora'dan alan AVM, Antalyalılar ile bugün buluşacak. 

Myra Antik Tiyatrosu restorasyona hazır!

Antalya'da bölgenin en iyi korunmuş 11 bin kişilik Myra Antik Tiyatrosu kazılarında ortaya çıkarılan yapının sahne binasına ait mimari malzemeler dev bir puzzle gibi sayısal ortamda birleştirilip restorasyona hazır hale getirildi.

Antalya'daki Rhodiapolis Antik Kenti'ne ilişkin 15 soru TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya Kumluca'da yer alan Rhodiapolis Antik Kenti'nin restorasyonuyla ilgili bazı iddiaları meclis gündemine taşıdı..

Antalya Phaselis Antik Kenti tarihi yapı buluşu Haberi

Antalya Phaselis Antik Kenti tarihi yapı buluşu

Turizmci Fettah Tamince'ye ait Rixos zincirinin en özgün halkası olarak projelendirilen 'Dream of Phaselis' için Antalya'da 180 dönüm alan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tahsis edildi. Antalya Valiliği de antik kent ve milli park sınırları içindeki proje için 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir' kararı verdi. 



Yurt...