25 / 04 / 2024

Antalya semt pazarları

Antalya semt pazarları

Yıllardır süregelen ve neredeyse geleneklerimiz arasına giren, cadde ve sokaklara gelişigüzel kurulan semt pazarları 2017 yılında tamamen kalkıyor. Antalya Semt Pazarcıları Esnaf Odası Yusuf Öztürk konu ile ilgili açıklama yaptı.

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplamda 11 kenti etkileyen deprem sonrasında sera ve tarlalar hasar gördü. Ürün lojistiğinde yaşanan aksamaların etkisiyle İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar yukarı fırladı. Esnaf, sebze fiyatlarında yüzde 150 artış olduğunu ifade etti.

İstanbul'da kurulan semt pazarlarında bu hafta sonu sebze meyve fiyatları nasıldı?

İstanbul'daki tezgahlarda meyve sebzenin fiyatları bu hafta sonu ne durumda? İşte detaylar... 

Bu uyarıyı dinlemeden geçmeyin! 300 lira cepte kalıyor

Pazardan alışveriş yapacak vatandaşlara önemli uyarı yapıldı. Karaca, semt pazarları ile market fiyatları arasında ciddi fark olduğunu belirterek, vatandaşın cebinde pazardan alışveriş yapması halinde 300 lira kalacağını belirtti.

Semt pazarlarında kurallar yeniden düzenlendi!

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelge ile ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kurallar yeniden düzenlendi.

Semt pazarları açık mı, kapalı mı? İçişleri Bakanı Soylu cevapladı!

İçişleri Bakanı Soylu, yeni tip koronavirüs önlemlerine ilişkin, "Semt pazarlarını yasaklamayacağız ama tedbirleri artıracağız, giriş çıkışları kontrol altına almaya çalışacağız." dedi.

Mustafa Ayanoğlu: Pazarda gayrimenkul satılmaz!

ATSO'dan Mustafa Ayanoğlu, semt pazarlarında stant kurularak gayrimenkul satışı yapıldığını açıkladı. Ayanoğlu, emlakçılığın değersizleştirildiğini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Yeni konut pazarları oluşturulmalı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün yabancılara vatandaşlık hakkını avantaja dönüştürmesi gerektiğini söyledi. Karataş, ''Yeni konut pazarları oluşturabiliriz" diye konuştu.

Esenler'e modern pazar yeri kazandırıldı!

Esenler Belediyesi, yaptığı yatırımlarla ilçeye modern semt pazarları kazandırmaya devam ediyor. İlçede yapımı tamamlanan Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'ndeki modern pazar yeri, Esenlerlilerin hizmetine açıldı.

Antalya Kepez'deki 3 semt pazarının imar planı tamam!

Antalya Kepez'de son üç ayda 3 semt pazarı sokak pazarı olmaktan kurtarıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü "İkinci etapta bu semt pazarları, kapalı semt pazarına dönüştürülecek" derken "Hem esnafımız kazanacak, hem de alışveriş eden kazanacak" dedi.

Antalya Kepez'de Şafak Kapalı Pazarı'nın temeli atıldı!

Kepez Belediyesi ve Antalya Semt Pazarcıları Odası işbirliği yapılan 2 katlı, yürüyen merdivenli ve ihale bedeli 5 milyon TL olan Şafak Kapalı Pazarı'nın temeli törenle atıldı.

Kepez Odabaşı Semt Spor Sahası açıldı!

Antalya’nın Kepez ilçesi Odabaşı Mahallesine Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan semt spor sahası törenle hizmete açıldı.

Antalya Döşemealtı'nda 7 mahalleye 8 kapalı pazar yeri yapıldı!

Antalya'nın Döşemealtı Belediyesi, semt pazarlarının iyileştirilmesi projesi kapsamında 7 mahalleye 8 kapalı pazar yeri yaparak vatandaşların hizmetine açtı.

Avcılar Yeşilkent'e kapalı semt pazarı inşa ediliyor!

Pazarların sadece üzerlerini kapatmayıp, yapılan alanları kullanışlı ve modern hale dönüştüren Avcılar Belediyesi, bu projeleri ile takdir toplarken, Yeşilkent Mahallesi’ne yapılacak olan ‘Kapalı Semt Pazarı’ için çalışmalara başladı.

Antalya semt pazarları Haberi

Antalya semt pazarları

YENİ Kapalı pazara geçmek için gerekli altyapılarının oluşturulması ve mevcut kapalı pazarların yetersiz olduğunu vurgulayan Antalya Semt Pazarcıları Esnaf Odası Yusuf Öztürk," Şuan da 28 tane kapalı pazarımız var ama Antalya'ya 20-25 tane daha kapalı pazar yapılması gerekiyor, Kapalı pazarlara geçildiğinde daha hijyenik ve düzenli bir sisteme geçilecek, aynı zamanda kayıt dışı esnaf önlenecek" dedi. 


Mevcut olan pazarlar işlevliğini devam ettirecek yeri veya alternatifi bulunduğu zaman Kapalı Pazar yerlerine geçileceğini belirten Öztürk, "Pazarlarda artık tezgah açacak esnafın kayıt altına girmesi gerekmektedir. Herkesin oda kaydı vergi mükellefiyeti esnaf sicili tezgah açma belgesi kimlik kartı olacak bununla birlikte tezgah sahipleri çıraklık eğitim merkezinden sertifika alacaklardır. Bizim işimize daha ciddiyet getireceğine inanıyoruz. 


"BETON YIĞINI İSTEMİYORUZ" 


Cadde ve sokaklara gelişigüzel kurulan semt pazarları hem araç hem...