20 / 04 / 2024

antalya yerli turist

antalya yerli turist

Dünyayı her şey dahil sistemi ile tanıştıran Antalya, bu yılki yaralarını yerli turistle saracak. Hedef bu yıl 2.5 milyon yerli turist çekmek

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mart dönemine dair "Hane Halkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Söz konusu verilere göre, seyahat harcamaları yüzde 82,8 yükselerek 22 milyar 271 milyon TL'yi aştı.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Antalya'ya en fazla turist Almanya'dan gelmiş!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehre bu yıl gelen yabancı turist sayısının 7 milyonu geçtiğini, ilk sırada da Alman misafirlerin yer aldığını açıkladı. 

Mersin'de konuta yoğun talep! Fiyatlar yüzde 12 arttı!

Mersin'in incisi Erdemli'de gayrimenkul piyasası çok hareketli. Ekonomik tatilin cazibe merkezlerinden biri olan ilçe yerli turist akını yaşıyor. Yatırımlık yazlık almak ya da sahil beldesine yerleşmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor...

Yerli turistin ilgisi villa ve müstakil dairelere kaydı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl kalabalıktan uzak izole tatil yapmayı planlayan yerli turist, resort otellerin villa ve müstakil daireleri tercih ediyor.

Yazlıklara talep patlaması!

Otel fiyatlarının artması yerli turisti yazlıklara yöneltti. Bu yıl 10 milyon yerli turist yazlıklarda tatil yapacak. Günlük 200 TL'den başlayan yazlıklar, 8 bin TL'ye kadar çıkıyor...

Yerli turist sayısı 10 milyona yakın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı ikinci ayı (Nisan-Haziran) 'Hanehalkı Yurtiçi Turizm İstatistikleri'ni açıkladı. Yurt içinde ikamet eden 9 milyon 683 bin kişi seyahate çıktı.

Antalya'nın tesisleri mimarisiyle göz dolduruyor!

Antalya'da turist çekme mücadelesi ile farklılık oluşturma çabasına giren turizm yatırımcıları, sundukları hizmet ve konforun yanı sıra işletmelerindeki mimariyle de turistlerin dikkatini çekiyor.

Çeşme'de yerli turist bereketi!

Çeşme'de görülmesinin turizme olumsuz bir etki yapmayacağını söyleyen Demir, ilçenin popüler olması nedeniyle sürekli gündeme geldiğimi belirtti.

antalya yerli turist Haberi

antalya yerli turist

Dünyanın 63 ülkesinden turist ağırlayan ve dünyayı her şey dahil sistemi (HD) ile tanıştıran Antalya'da bu yıl yerli turist bereketi yaşanıyor. Gelen turistlerin milletlere dağılımında yüzde 26 pay sahibi olan Rusya ile yaşanan uçak krizi ve yakın coğrafyada yaşanan siyasi gerilimlerin Avrupa'da neden olduğu tedirginlik, turizmcinin yüzünü iç pazara çevirmesine neden oldu.


YÜZDE 20 İNDİRİM VE TAKSİT

Uçak biletlerinden otellere, tatil köylerinden seyahat acentelerine kadar birçok kalemde yerli turiste yönelik fiyat indirimi gerçekleşti. Tatil paketi alan yerli turistlere yüzde 20'yi aşan erken rezervasyon indirimi yapıldı. Tatil fiyatları 2014 seviyesine geriledi. Taksit imkanı ile ödeme kolaylıkları sunuldu. Yerli turist bu yıl her şey dahil sistemini keşfedecek. Aslında yerli turistle ilgili tasarruflar yeni değil. Yerli turistin sayısını arttırmak için ilk adımlar 2009 yılında,...