25 / 04 / 2024

Antalya’da Deniz Ticaret Odası

Antalya’da Deniz Ticaret Odası

Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor. Müzede Posedion, Mevleviler gibi bir konular üzerine 110 heykel yer alacak.

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkenin vatandaşları yaşamak için Antalya'ya gelmeye başladı. Bu göçle birlikte Antalya'da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin liranın üzerine çıktı. 

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

Erne İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Reklamcılık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erne İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Reklamcılık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Erol Deniz ve Mehmet Çiftçi ortaklığında kuruldu.

TOKİ Antalya'da 4 bin 432 adet konut inşa etti!

Toplu Konut İdaresi tarafından Antalya'da toplam 4 bin 432 adet konut,stadyum, 12 okul, 9 hastane, 3 cami, 2 ticaret merkezi ve 1 yurt inşa edildi...

Antalya’da 80 bin konut yenilenmeli!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya’da bulunan 130 bin binadan 80 bininin ya yenilenmesi ya da yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini açıkladı.

Antalya'da emlak piyasası canlandı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'da gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Karataş, ''Geçtiğimiz yılda turizm ve tarım sektörlerinde yaşanan sıkıntılardan sonra elimizde kalan son kale inşaat sektörüdür'' diye konuştu.

Antalya’da işçilerin 4'te biri inşaat sektöründe çalışıyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya’da Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlı 400 bin işçinin 100 bininin inşaat sektöründe olduğu ve bu kişilerin çoğunun vasıfsız işçilerden oluştuğunu söyledi.

Antalya Bababurnu Deniz Feneri inşaatı yeniden başlatılacak!

ANTALYA'da kısa adı A Platformu olan çevreci grup, 71 yıldır Akdeniz'de gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababunu Deniz Feneri'nin turizme açılması için aralık ayında mühürlenen inşaatın yeniden başladığını bildirdi.

Suriyeliler Antalya'da konut satın almıyor!

Antalya'da da birçok Suriyeli bulunurken Antalya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, zengin olup Antalya'ya yerleşmek isteyen Suriyelilerin ülkemizden konut satın alamadığını kaydetti.

Antalya'da konut satışları neden azaldı?

Antalya'da konut satışlarının geçtiğimiz yılın Eylül ayına göre yüzde 30 azaldı. Konut satışlarındaki azalmayı doğrulayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, nedenin siyasi belirsizlik olduğunu söyledi.

Antalya sualtı müzesi 500 bin turist getirecek!

Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor. Müzede Posedion, Mevleviler gibi bir konular üzerine 110 heykel yer alacak.

KDM Turizm Otelcilik Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

KDM Turizm Otelcilik Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kubilay Aras, Deniz Akkoç, Metin Polat tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 20 Mayıs'ta kuruldu.

Antalya’da Deniz Ticaret Odası Haberi

Antalya’da Deniz Ticaret Odası

Projesi Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi tarafından hazırlanan dünyanın ikinci sualtı müzesi, Antalya’nın Side tatil beldesinde bu ay içinde hizmete girecek. Müze’nin hizmete girmesiyle kentte yılda 500 bin yeni turist gelmesi ve ilk yıl sektöre 10 milyon euro katkı sağlaması hedefleniyor. Side Sualtı Müzesi’ne, Kurtuluş Savaşı, deve kervanı, Mevleviler, mitolojik çağda deniz tanrısı Posedion gibi 5 ayrı temadan oluşan 110 heykel yerleştirilecek. 


DTO Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, Meksika’da bulunan dünyanın ilk sualtı müzesi belgeselini izledikten sonra benzerini Türkiye’de de gerçekleştirmeyi hayal ettiğini belirterek, “Denizcilik sektörüne yılda 500 bin ek turist çekmeyi hedeflediğimiz sualtı müzesi projesi için çalışmalara başladık. Müzeyi Side’de kurmak için hazırladığımız projeye Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKA) destek de aldık” dedi.. 




Yaklaşık bir yıl sürecek proje için...