19 / 04 / 2024

antik efes

antik efes

10 bin yıllık Dara Harabeleri'nde çıkan Babil ve Pers imparatorluklarına ait tarihi kalıntılar çıkınca, koruma amaçlı imar planı hazırlandı...

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Selçuk Efes Antik Kenti’nde inşaat yasağı uygulanmıyor mu?

Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşturacak olan inşaattaki gürültü kirliliğinin 01.30’a kadar devam ettiği bildirildi...

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündeminde!

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Efes Antik Kanal'ın ihalesi 19 Ekim'de!

İzmir'de hayata geçirilecek Efes Antik Kanal projesinin ilk etap ihalesi 19 Ekim'de yapılacak. Bakanlık proje hazırlığını tamamladı..

Efes Antik Kanal Projesi ihalesi 19 Ekim'de!

Efes Antik Kenti'ni denize bağlayan antik liman, yeniden hayat buluyor. Antik limaı için hazırlanan Antik Kanal Projesi'nde ihale sürecine gelindi.

Efes Antik Kenti'ndeki mozaikler restore edildi!

Efes Antik Kenti'nde bulunan Yamaç Evler 2'deki mozaikler, düzenlenen kurs kapsamında restore edildi.

Efes Antik Kanal Projesi’nde jeoteknik sondaj çalışmaları tamamlandı!

AK Parti Milletvekili Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 Proje’den birisi olan Efes Antik Kanal Projesi’nin birinci etabında jeoteknik sondaj çalışmalarının tamamlandığını bildirdi

İzmir Efes Antik Kanal projesinde son durum ne?

İZMİR'in Selçuk'daki Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak Efes Antik Kanal Projesi'nin iki buçuk yıl içerisinde hayata geçirileceğini belirten AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, proje ile teknelerin limana kadar ulaşacağını açıkladı.

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazılar tamamlandı!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda bu yılki kazı çalışmaları tamamlandı.

Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı!

Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı.

Düzce'de antik kentteki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen ''Prusias ad Hypium'' antik kentindeki tiyatroda kazı çalışmaları sürüyor.

Confetti Efes'i banyolara taşıyor!

Banyo halıları üreten Confetti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren İzmir’deki Efes Antik Kenti’nin güzelliğini banyolara taşıyor. Efes’in antik esintilerinden izler yansıtan banyo halıları, evinize mistik bir hava katacak.

Efes Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra Bonn’dan dün yine sevindirici bir haber geldi. İzmir Efes Antik Kenti de UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi.

antik efes Haberi

antik efes
Güneydoğu'nun Antik Efes'i olarak bilinen 10 bin yıllık Dara Harabeleri'nde çıkan Babil ve Pers imparatorluklarına ait tarihi kalıntılar, korunmaya alınacak. Tarihi dokunun muhafazası için, koruma amaçlı imar planı hazırlandı. Proje, önümüzdeki günlerde ihale...