20 / 04 / 2024

Anzer Yaylası kaçak yapı yıkımı

Anzer Yaylası kaçak yapı yıkımı

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'ndaki kaçak yapıların yıkımına bir hafta süre ile ara verildi.

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Trabzon Sisdağı Yaylası'ndaki 10 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesinde yer alan yaylalardaki 10 kaçak yapı yıkıldı. Yıkım ekipleri Sisdağı Yaylası'nda 2, Pazaryeri mevkisinde 3, Hanyanı mevkisinde de 5 olmak üzere 10 kaçak yapıyı yıktı...

Anzer Yaylası'nda kaçak binaların yıkımına ara verildi!

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'ndaki kaçak yapıların yıkımına bir hafta süre ile ara verildi.

Anzer Yaylası’nda yıkım gerginliği!

Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan Anzer Yaylası'nda, kaçak yapıların yıkımı için çalışmalara başlandı. Yapı sahiplerinin yıkıma tepki göstermesi üzerine görevliler arasında gerginlik yaşandı...

Taşköprü Yaylası’nda fırsatçıların kaçak yapıları yıkıldı!

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası’nda 15 Temmuz Evleri olarak inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı. Ekipler, '15 Temmuz Mahallesi' tabelalarını kaldırarak yıkıma başladı.

Kaçak yapıların olduğu Taşköprü Yaylası’nda milli duygu sömürüsü!

Gümüşhaneliler ve Trabzonlular tarafından ortak kullanım alanı olarak belirlenen Taşköprü Yaylası’nda kaçak bina yapanlar, bölgeye 15 Temmuz adını verdiler. Fırsatçılar, duygu sömürüsü yaparak kendini kurtarmaya çalışıyor.

Perşembe Yaylası’ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor.

Haçka Yaylası'ndaki kaçak yapılar sopalarla yıkıldı!

Trabzon'un Haçka Yaylası'nda meralarda inşa edilen kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.

Ayder'de kaçak yapıya jandarma engeli!

Rize’de imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen ve uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için gün sayan ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kaçak yapılaşma çalışmaları devam ediyor. 

Ayder’de 1700 kaçak yapı yıkılıyor!

TOKİ Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm faaliyetleri yapacak. Yaylalarda ilk etapta tespit edilen 1700 kaçak yapı yıkılacak. 

Sisdağı Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Trabzon ve Giresun'un ortak olarak kullandığı Sisdağı Yaylası'nda kaçak olan 11 ev yıkıldı. Doğu Karadeniz'in yaylalarında evi olan vatandaşlar tedirgin oldu...

Trabzon Maçka'da kaçak yapılaşma son buluyor!

Trabzon’da yaylalarda kaçak yapılaşma ile mücadele ediliyor. Maçka İlçesi Kurugöl Yaylası’nda ev yapmak için açılan 45 çukur Maçka Belediyesi ekipleri tarafından tek tek kapatılıyor.

Ordu Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılan kulübe, baraka ve evler yıkılıyor. Yıkım çalışmalarını değerlendiren Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, "Kaçak inşaatlarla ilgili ekiplerimizin çalışması devam edecektir" dedi.

Anzer Yaylası kaçak yapı yıkımı Haberi

Anzer Yaylası kaçak yapı yıkımı

Rize İkizdere'deki Anzer Yaylası'ndaki kaçak yapıların yıkımına bir hafta ara verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sabah saatlerinde yıkım işlemlerinin başladığı Rize Anzer Yaylası'na gelen İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, yöre sakinleri ile bir süre görüştü.

Seyhan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 4342 sayılı Mera Kanunu'nda, meralarda ve yaylalarda hüküm ve tasarrufun tamamen Hazine ve devlete ait olduğunu belirtti.

Hazine ve devlete ait arazilerde vatandaşın yapılaşmasının "kaçak yapılaşma" olarak adlandırıldığını belirten Kaymakam Seyhan, "Ocak 2018'den sonra özellikle bu yapı kayıt belgelerinin sürelerinin dolmasından sonra Rize Valiliğimizin bu konuda ciddi, titiz çalışması var. Bizim de muhtarlıklara tebligatlarımız var. Konuyla alakalı, kaçak yapılara müsaade edilmemesiyle alakalı. Biz buraya geldik, konu ile alakalı 4-5 binamızı tespit ettik, 2018'den sonra yapıldığına dair." dedi.

Seyhan, üzücü manzaralarla...