25 / 04 / 2024

apartman için çürük raporu almak

apartman için çürük raporu almak

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve çürük olduğu düşünülen apartman,site veya binalar için çürük raporu söz konusu olabiliyor.Buna göre apartman çürük raporu nasıl alınır?İşte apartmana çürük raporu alma süreci..

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

1942'de Ankara'da memurlar için mahzenli kâgir binalar yapılmış!

Ankara'da 1942'de Tapu Kadastro Müdürlüğü için Mahzenli kâgir binalar yapılmasına karar verilmiş. 

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen ataması tercih sürecinin bugün başladığını duyurdu. Adaylar, atama tercihlerini 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Altın dehası İslam Memiş gram altın için açık açık rakam verdi! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu seviyeye hazır olun

Altın fiyatları bugün ABD büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından düşüşe geçerken, Altın dehası İslam Memiş, gram altın için açık açık rakam verdi! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu seviyeye hazır olun.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Emekli, memur maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri için hükümet çalışmalarını sürdürüyor. Milyonlarca emekli ve memura enflasyon farkı toplu sözleşme zammı haricinde sosyal refah desteği yapılacak. Erdoğan açıklamıştı 3 formül gündemde...

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Almanya'da konut krizi için bakanlık kuruldu!

Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, konut krizinin çözümü için bakanlık kurulduğunu açıkladı. 

Lionel Messi'nin oteli için yıkım kararı alındı!

Barcolana'dan PSG'ye transfer olan Lionel Messi'nin Barcelona'da 30 milyon euro'ya satın aldığı oteli için yıkım kararı alındı.

apartman için çürük raporu almak Haberi

apartman için çürük raporu almak

Apartman çürük raporu nasıl alınır?

Çürük yapıların tespiti 26454 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılıyor.


Çürük yapıların tespiti öncelikle yapı malikleri tarafından, masrafları kendilerine ait olmak üzere yaptırılıyor.Taşınmaz mal için yapılacak çürük yapı tespiti talebi, tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi ile yapılıyor.Maliklere verilen süre içinde tespitin yapılması gerekiyor aksi takdirde bu karar idareden istenebiliyor.


Çürük raporu gerçeğe aykırı düzenlendiğinin tespit edilmesi halleri hariç olmak üzere, her yapı için sadece bir adet çürük tespiti raporu düzenlenebiliyor. Lisanslandırılmış kurum ve kuruluşlar riskli yapı tespit talebi üzerine, o yapı hakkında daha önce riskli yapı tespit raporu düzenlenip düzenlenmediğini elektronik yazılım sistemi üzerinden kontrol ediliyor.


Çürük yapı tespitine ilişkin raporların bir örneği, tespit tarihinden itibaren en geç yedi gün...