25 / 04 / 2024

apartman kanun

apartman kanun

Bilindiği üzere bir anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması halinde, o anagayrimenkulün yönetimi kanunlara göre zorunlu kılınıyor. İşte söz konusu Apartman ve Site yönetim Kanunu...

Apartman sakinleri dikkat! Artık internetten gönderilecek!

Komisyonda görüşmelere başlanan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları değişecek. 

7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları yeniden düzenlenecek. 

Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, toplantılarda oy nasıl kullanılır? Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma mümkün mü?

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Apartman ve site yönetimi ile ilgili esaslara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gereğince, kiracıların apartman yönetiminde fazla sorumluluğu bulunmuyor. Peki, apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Apartman sakinleri kanunu!

Apartman ve konut siteleri gibi toplu yaşamın var olduğu yerlerde daire sahiplerinin mülkiyet hakları ve sorumlulukları 634 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor. İşte apartman sakinleri kanunu...

Dükkanlar apartman toplantısına katılır mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, dükkanlar apartman toplantısına katılır mı?

Apartman kuralları kanunu!

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, apartman kuralları nelerdir? İşte Apartman kuralları kanunu..

Apartman yöneticisi tek başına karar alabilir mi?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, kanun gereğince apartman yöneticisi tek başına karar alabilir mi?

Apartman çatı giderlerine dükkanlar katılır mı?

Apartman çatısında yapılacak giderlere kat maliklerinin katılması zorunlu mu? Apartman çatı giderlerine dükkanlar katılır mı? İşte konu ile ilgili kanun maddeleri ile Yargıtay Kararı örnekleri..

Apartman yöneticisi nasıl denetlenir?

Apartman yönetiminin görevlerine yerine getirip getirmediği denetçiler tarafından denetleniyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl denetlenir? Kim denetler? İşte apartman yönetimin denetlenmesi ile ilgili kanun esasları bu haberde...

Ev sahibi apartman hukuku!

Ev sahibi apartman hukuku Anayasamız ve 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun'un bağlayıcı hükümleri ile çerçeveleniyor. Anayasaya göre devlet şehirlerin çevresel özellikleri doğrultusunda toplu konut üretimine destek veriyor...

Apartman Özel Güvenlik Kanunu!

Apartmanda güvenlik görevlisi çalıştırılmasına ilişkin hususlar, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında yer alıyor. Apartman Özel Güvenlik Kanununda güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirleniyor...

apartman kanun Haberi

apartman kanun

Apartman ve Site Yönetim Kanunu (Kat Mülkiyeti Kanunu)!


Beşinci Bölüm

Anagayrimenkulün Yönetimi


A) Genel kurul:

Madde 27 – Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır.


B) Yönetim planı:

Madde 28 – Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir.4142 Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna  ve genel hükümlere göre karara bağlanır.


(Değişik: 13/4/1983 - 2814/11 md.) Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır.

Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve...