28 / 03 / 2024

Apartman karar defteri

Apartman karar defteri

Yılda en az iki kere düzenlenen apartman kurulu toplantılarında alınan kararların apartman karar defterine yazılması gerekiyor. Söz konusu defter için ise "apartman karar defteri noter onayı" alınmış olması gerekiyor...

Kat malikleri olağanüstü toplantı kararı örneği!

Kat malikleri kurulu olağan ve olağanüstü durumlarda toplanabiliyor. Olağanüstü kat malikleri toplantılarında da maliklere çağrıda bulunulması gerekiyor. İşte kat malikleri olağanüstü toplantı kararı örneği bu haberde...

Apartman karar defteri nasıl yazılır?

Sekizden fazla bağımsız bölüme sahip apartmanlarda kanunen yönetimin oluşturulması ve yılda en az bir kez olmak üzere genel kurul toplantılarının düzenlenmesi gerekiyor. Peki toplantıda alınan kararlar apartman karar defteri nasıl yazılır?

Apartman karar defteri nasıl doldurulur?

Apartman kat malikleri kurulu toplantılarında alınan kararların, "apartman karar defteri"ne kaydedilmesi gerekiyor. Peki apartman karar defteri nasıl doldurulur? İşte apartman karar defteri ve hazırlanış yöntemi...

6 Şubat depremleri davasında ilk karar çıktı! 

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar Şanlıurfa'da verildiği açıklandı. Şehirde 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı apartmanın müteahhidine 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği duyuruldu. 

Depremde 5 kişiye mezar olan İnci Apartmanı’yla ilgili şok karar!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'daki İnci Apartmanı'nın statik proje müellifi tutuklandı. Böylece, tutuklu sayısı 4’e yükseldi.

Yakalama kararı bulunan 2 müteahhit kendi yaptıkları binaların enkazında can verdi!

Diyarbakır'da çöken 7 binada hayatını kaydeben 2 kişinin, haklarında yakalama kararı çıkarılan müteahhitlerden Celal İrkören’in Sözel Apartmanı’nda, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı'nın enkazında kalarak yaşamını yitirdiği ortaya çıktı...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

11 kişinin hayatını kaybettiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıklarına hapis kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin yaşamını yitirdiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıkları için hapis kararı verildi...

Apartmanlarda yöneticiler tek başlarına karar alabilir mi?

Apartmanlarda yöneticilerin tek başına karar alıp alamayacağı ve kapıcıların karar defteri imzalatıp imzalatamayacağı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki yöneticiler tek başına karar alabilir mi? Kapıcılar karar deftreri imzalatabilir mi?

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı! 

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na yönelik devam eden davada tutuklu yargılanan sanık için şartlı tahliye kararı verildi.

Yargıtay'dan mülke gelen zarar ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren karar aldı.  Apartmanın arkasındaki kaya parçasının binaya zarar vermesi sonucunda sorumlunun kiracı değil, mülk sahibi olduğuna karar verildi.

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle 11 kişiye mezar olan  Yılmaz Erbek Apartmanı davasında sanıklar  hakim karşısına çıktı. Mahkemede erteleme kararı alındı.

Kastamonu'daki hasarlı Yıldız Apartmanı yıkılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle büyük hasar gören Yıldız Apartmanı için yıkım kararı alındı. Yapı belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

İzmir'de çöken Emrah Apartmanı'nın müteahhidinin oğluna takipsizlik kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan 6.6 şiddetindeki depremde 32 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı’nın müteahhidi Hayati Uzun’un oğlu Murat Bora Uzun hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar alındı. 

Apartman karar defteri Haberi

Apartman karar defteri

Apartman karar defteri noter onayı!

Apartmanda alınacak kararların; yapılan ve yapılacak işlerin; gelir ve giderlerin kayıtlarının tutulduğu apartman karar defteri için noterden tasdik almak gerekiyor.


Alınan bu noter tasdiki ile, defterin kayıtları resmi ortamda da tutulmuş oluyor. Ancak apartman karar defterine yalnız defter açılırken değil; aralarda ve defterin kapanışında da noter onayının alınması gerekiyor.


Apartman karar defteri noter onayı

Apartman için alınan kararların kaydedilmesi için yönetiminin aldığı apartman karar defterinin noterden onaylatılması olarak karşımıza çıkıyor. Tasdikli deftere, toplantılar ile ilgili detaylar ve alınan kararlar kaydediliyor.


Apartman karar defteri ara tasdiki

Apartman karar defterine yapılan bir sonraki toplantılarda alınan kararların kaydedilmesi sonucunda, apartman karar defteri ara tasdiki almakta fayda oluyor. Böylece, defterde alınan kararlar yine resmi ortamda kaydedilmiş oluyor.


Apartman karar defteri kapanış tasdiki

Apartman karar defterinin sonuna...