26 / 04 / 2024

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle 11 kişiye mezar olan  Yılmaz Erbek Apartmanı davasında sanıklar  hakim karşısına çıktı. Mahkemede erteleme kararı alındı.



İzmir'de geçen sene 30 Ekim'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 115 kişi yaşamını yitirmişti. Depremde en çok hasarı alan Bayraklı ilçesindeki Yılmaz Erbek Apartmanı 11 kişi hayatını kaybetti 11 kişi ise yaralandı. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre;  İzmir  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmada 2'si tutuklu 10 kişi hakkında, İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

Davanın dün yapılan ilk duruşmasında sanıklar hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık 45 yıllık mimar Nurettin Bozdoğan, "Binaya tadilat yapılırken ben görevde değildim, istifa etmiştim. Tadilat işleri benim dışımda gelişti. Dükkanların olduğu kısımda taşıyıcı duvar kaldırılmış, yerine başka bir şey konulmamış. Yani benim çizdiğim proje uygulanmamış. Yapı Kullanım İzin Belgesi 2006 yılında verilmiş. Ben projeden 2001 yılında istifa ettim" diyerek kendini savundu. Zemin katta yer alan süpermarketin mülk sahibi tutuklu sanık Mustafa Yılmaz ise, "Ben kiraya verdiğimde dükkanın hiçbir kolonu kesilmemişti. Market için ruhsat alma aşamasında belediye yetkilileriyle içeriyi dolaştık, yine bir değişiklik yoktu. Herhangi bir kolon kesilmesine rastlamadım" dedi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

İzmir depremi soruşturmasında 2 şüpheli için tutuklama kararı!


Geri Dön