25 / 04 / 2024

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?



30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen  İzmir  depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok için haklarında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçu nedeniyle dava açılan 1'i tutuklu toplam 11 sanığın yargılanması sürdü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık M.Y, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katılım sağladı. Tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler de duruşma salonunda yer aldı.

- Sanıklar yapılan suçlamaları kabul etmedi

Gerçekleştirilen duruşmada, tutuksuz olan sanıklar savunma yapmaya devam etti. Tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan zemin etüdü raporunda imzası yer alan inşaat mühendisi P.U, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve yaptığı açıklamada "Zeminin uygun olmadığına dair bir rapor bana gelmedi. Gelen raporları imzaladım. Benim binanın yapılışı ve tadilatıyla bir ilgim yoktur." şeklinde konuştu.

Binanın yapımıyla ilgili olarak kurulan kooperatifin yöneticileri arasında yer alan tutuksuz sanık A.Y. de suçlamaları kabul etmedi.

A.Y konuyla ilgili olarak, "O sene İzmir'de bile değildim. Binanın fiili yapımıyla ilgili hiçbir bilgim yok. Sanık M.Y, eşimin ağabeyi. Binayı kimin yaptığını bilmiyorum. Kooperatife üye olmamı kimin istediğini hatırlamıyorum. 25 yıl önceki bilgiler hatırlamıyorum." dedi.

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

- "Büyük sallantıyı hissetmeden apartman yıkıldı"

30 Ekim 202 tarihinde meydana gelen depreme apartmanın zemin katındaki markette yakalanan ve 17 saat sonra kurtarılan müşteki Hülya Özmet, yaptığı açıklamada binanın depremdeki ilk sallantıda yıkıldığını söyledi.

Hülya Özmet, "Hafif bir sallantıdan sonra hemen bina çöktü. Hatırladığım, büyük sallantıyı hissetmeden bina ani bir şekilde yıkıldı." dedi.

Mahkeme başkanı aldıkları kararla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına, Yılmaz Erbek Apartmanı'nın zemin katında bulunan marketle ilgili olarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyaları ayrılan Bornova Belediyesindeki görevlilere ve zemin katta yer alan markete ilişkin soruşturmanın akıbetinin Cumhuriyet Savcılığından sorulmasına karar verdi. Heyet, M.Y'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!


Geri Dön