20 / 04 / 2024

apartman sığınağı zorunlu mu

apartman sığınağı zorunlu mu

Kimi yapılarda yapılması zorunlu olan sığınak; insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa ediliyor. Peki, apartmanda sığınak zorunluluğu var mıdır?

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Seferberlik çağrısına inşaat sektöründen tam destek!

İnşaat sektörü temsilcileri Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın üretim ve istihdamda seferberlik çağrısına destek verdi. Kamunun da kentsel dönüşümle seferberliğe destek vermesini isteyen müteahhitler herkesin elini taşın altını koymasını bekliyorlar.

Akfen'den istihdam seferberliği çağrısına destek!

Akfen ile Sanko'dan istihdam seferberliği çağrısına destek. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın: "Cumhurbaşkanımızın bu çağrısını çok pozitif karşılıyoruz" dedi.

İş dünyasından istihdam seferberliği çağrısına destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin tüm üyeleri nezdinde bugün başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş dünyasından büyük destek geldi.

Güneşli MOTTO İstanbul yatırımcısına kazandıracak!

Güneşli'de inşa edilen MOTTO İstanbul Projesi yatırımcısına en cok kazandıran yükseliyor. Celaloğlu İnsaat'ın sahibi Selahattin Sulu projenin detaylarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatay mimari çağrısına destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası’nda "yatay mimariden yanayım" çağrısına mimarlardan destek geldi. Mimarlar, "Çalışan kalbe ameliyat yapmak için şehirlerdeki yoğunluğu yaymak lazım. Sıra evler model olabilir" dedi.

Antalya Korkuteli'nin altyapısına 52 milyonluk yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Korkuteli’nin alt yapısına 3 yılda 52 milyon 103 bin TL yatırım yaptı. Mahallelerin yıllardır süren içme suyu sorunlarını bir bir çözen ASAT, arıtma ve kanalizasyon yatırımları ile ilçenin geleceğini de koruyor.

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

Konya Beyşehir yeraltı çarşısına kavuşuyor!

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezi, üstü ticari alan ve meydan olacak bir yeraltı çarşısına kavuşuyor.

Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın faiz toplantısına dikkat kesildi!

Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası’nın faiz toplantısına dikkat kesilecek. Fed’den sürpriz beklenmezken, ‘İyi ki de pas geçecek’ dedirtiyor. Dolarda da düzeltme olabilir.

Evalpark İstanbul yatırımcısına yüzde 20 kazandırdı!

Avrupa yakasında geliştirdiği nitelikli projelere imza atan Eval İnşaat, Bahçeşehir’e komşu Esenkent’te hayata geçirdiği Evalpark İstanbul projesinde yatırımcısına yüzde 20 kazandırdı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü arazi yatırımcısına kazandırdı!

Rekorların köprüsü Yavuz Sultan Selim, geçtiği güzergâhlarda arazi yatırımcısına bire 15 kazandırdı. Köprü inşası öncesinde bin 500-2 bin lirada seyreden satılık bir daire metrekare fiyatları 8 bin ile 10 bin euroya kadar yükseldi.

apartman sığınağı zorunlu mu Haberi

apartman sığınağı zorunlu mu

Apartmanda sığınak zorunluluğu var mıdır?

Kimi yapılarda yapılması zorunlu olan sığınak; insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri ifade ediyor.


Sığınaklar basınç sığınağı ve serpinti sığınağı olmak üzere ikiye ayrılıyor. 


Basınç sığınakları 

Nükleer silahların ani ve kalıntı etkileriyle konvansiyonel silahların etkilerine kimyasal ve biyolojik harp silahlarına karşı korunmak amacı ile devlet tarafından inşa edilen sığınaklardır. 


Serpinti sığınakları

Nükleer silahların radyoaktif serpinti etkilerine karşı korunmak amacı ile inşa edilen sığınaklardır. 


Bunlar kimyasal ve biyolojik harp maddelerine, nükleer silahların zayıflamış basınç ve ısı tesirlerine ve konvansiyonel silahların parça tesirlerine karşı da korunmayı sağlamak için inşa edilirler. Serpinti sığınakları bina ve tesislerin bodrum katlarında yapılır. 


Mümkün olmadığı taktirde bahçelerinde toprağın yapısına göre yer üstünde  veya yer altında yapılır,...