18 / 04 / 2024

apartman yönetiminin zorunluluğu

apartman yönetiminin zorunluluğu

Apartman yöneticiliği yapmak zorunlu mudur?: Apartman yönetiminin oluşturulması Kat Mülkiyeti Kanunu yasal hükümlerine göre apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda zorunlu oluyor...

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor!

Ankara'da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor...

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı!

Türkiye genelinde bulunan toplam 8 milyon yapıyı yakından ilgilendiren enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı.  Daire başı enerji kimlik belgesi bedelleri genellikle 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Kartal'daki Uzunlar Apartmanı yıkılıyor!

Kartal'da 6 Şubat'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bulunduğu sokaktaki riskli olduğu değerlendirilen Uzunlar Apartmanı'nda yıkım çalışmaları decam ediyor. 

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Her daireye 1 otopark zorunluluğu başladı!

Her daireye 1 otopark zorunluluğu getiren Yeni Otopark Yönetmeliği son yapılan düzenleme ile bugün yürürlüğe girdi...

Otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Otopark Yönetmeliği'nde son değişiklik bugün yapıldı. Peki, son düzenlemeye göre otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

3 katlı binalara asansör zorunluluğu geldi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, 3 katlı binalara asansör yeri bırakma zorunluluğu geldi..

Her daireye 1 otopark zorunluluğu ertelendi!

Yarın yürürlüğe girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliğinin yürürlük tarihi bugünkü Resmi Gazete'de değiştirildi. Böylece her daireye 1 otopark zorunluluğu da ertelenmiş oldu. Yapılan yeni düzenleme ile okullara zemin altı otopark yapılmasının da önü açıldı..

apartman yönetiminin zorunluluğu Haberi

apartman yönetiminin zorunluluğu

Apartman yöneticiliği yapmak zorunlu mudur?

Apartman yönetiminin oluşturulması Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda zorunlu oluyor. Apartman yöneticisi Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bu görevinden istifa etme hakkına sahip oluyor. Buna göre apartman yöneticiliğinden ölüm veya görevden alınma ile boşalan yöneticilik aynı zamanda yöneticinin istifa etmesi ile de boşalıyor.


A) Genel kurul: 

Madde 27 – Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır. 

 

B) Yönetim planı: 

Madde 28 – Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir. 


Yönetim planında hüküm bulunmıyan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve...