27 / 04 / 2024

apartmanda aidatları her daire eşit mi öder

apartmanda aidatları her daire eşit mi öder

Apartmanda sağlanan kapıcı, güvenlik gibi günlük hizmetler için malik ve varsa kiracıların belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor. Peki, apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Apartmanda kimler oy kullanacak?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, apartmanda kimler oy kullanacak?

Apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Apartmanda sağlanan kapıcı, güvenlik gibi günlük hizmetler için malik ve varsa kiracıların belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor. Peki, apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Apartmanda lüks giderler nasıl karşılanır?

Apartmanda yaşayan kişiler, apartman genel kurulunda da kararlaştırılan genel giderlerine katılmak,aidatlarını ödemekle yükümlü oluyorlar.Peki apartmanda lüks giderler nelerdir?Apartman lüks giderler nasıl karşılanır?

Apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Komşuluk çatısı altında bir arada yaşamak her daire sakini için önemli olan kuralların düzenlenmesiyle sağlanabiliyor. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

Apartmanda yönetici olmak zorunlu mu?

Apartmanda yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Yönetici atamaları her yıl kat malikleri kurulunun yıllık toplantısında yapılıyor. Peki, apartmanda yönetici olmak zorunlu mu?

Apartmanda yasak olan şeyler!

Apartman talimatnamesi, her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi denebiliyor. Peki, apartmanda neler yapılamıyor? Apartmanda hangi tür işyerleri açılamaz ? Apartmanda yasak olan şeyler neler !

Apartmanda terasın kullanım hakkı kime ait?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılıyor. Peki, apartmanda terasın kullanım hakkı kime ait?

Devremülk aidatları!

Devremülk aidatları nı veya avans payını süresinde ödemeyenler, ödemede bulunmadıkları günler için, aylık yüzde on oranında gecikme faizini, vekalet ücretini ve her türlü masrafları ödemekle yükümlü oluyorlar...

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartmanlarda belirlenen aidatların kiracılar dahil tüm apartman sakinleri tarafından zamanında ödenmesi gerekiyor. Peki apartmanda aidat nasıl belirlenir, diye soruyorsanız yanıtı haberimizde...

Her apartmanda mutlaka yönetim oluşturulmalı mı?

Her apartmanda mutlaka yönetim oluşturulmalı mı, yönetimin oluşturulmadığı bir apartmanda hukuki bir süreç olur mu? Sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

apartmanda aidatları her daire eşit mi öder Haberi

apartmanda aidatları her daire eşit mi öder

Apartmanda aidatları her daire eşit mi öder?

Apartmanda sağlanan kapıcı, güvenlik gibi günlük hizmetler için malik ve varsa kiracıların belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor.


Ödenecek aidat miktarı kat malikleri toplantısında tespit edilebiliyor. Peki, apartmanda aidatları her daire eşit mi öder? 


Apartmanın yönetim plânında ana gayrimenkulün genel giderlerine katılma ile ilgili hüküm var ise, ona uyuluyor.  Aksi halde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan kurallara göre aidat toplanıyor.


Madde 20 -

-Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


-Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;

Katılmakla yükümlüdür.


-Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından...