25 / 04 / 2024

apartmanda teras alanı kime aittir

apartmanda teras alanı kime aittir

Posta yazarı Tamer Heper 'Bizim binada çatı arası daire sahibi, terasın da kendisine ait olduğu iddiasında. Dairesinin teras önünde olması, bu yerin çatı dairesine ait olduğu şeklinde kabulünü gerektirir mi?' sorusunu yanıtladı.

Çanakkale Teras Kale Haziran 2024'te teslim! Teras Kale fiyatları ne kadar? 

Teras Kale Çanakkale projesinde yer alan villaların teslimlerinin 2024 yılının Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje kapsamındaki villaların fiyatları 4 milyon 250 bin TL'den başlıyor...

Teras Kale'de boğaz manzaralı villalar 4 milyon 250 bin TL'ye! Yeni projede yüzde 20 indirim fırsatı!

Teras Kale Çanakkale projesinde yer alan villalar yüzde 20 indirimle alıcılarını bekliyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin 2024 yılının Haziran ayında yapılması planlanıyor.

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

Alya Teras'ta teslimler başladı!

İnşaat sektörünün güvenilir ve yenilikçi markaları arasında yer alan BOSS4 Gayrimenkul tarafından İstanbul Levent’te inşa edilen ‘Alya Teras' projesinde teslimleri başladı. Tek blok halinde yükselen projede 129 konut ve 8 ticari ünite yer alıyor. 

İstanbul Havalimanı seyir terası başvuruları başlıyor! İstanbul Havalimanı seyir terasına nasıl çıkılır?

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, geçen sene açılışı gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk resmi spotter (seyir terası) alanını kullanmak isteyenler için başvuruları başlattı. İstanbul Havalimanı seyir terası başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

D Maris Hotel Lobi Teras Bar projesine Yoo Mimarlık imzası!

YOO Mimarlık özel ve seçkin projelerden bir yenisine daha imza attı. D Maris Bay Datça Peninsula içinde yer alan Suit odalar, Manos, La Guerite ve Maris Kitchen projelerinden sonra Lobi ve Teras alanı YOO Mimarlık tarafından tasarlandı.

Bulvar216'da nefes terası ile açık havada ofis imkanı!

Türkiye’nin ilk yeme içme destinasyonu arasında yer alan Bulvar216'da, açık havada çalışmayı seçenler icin nefes terası yapıldı.

Apartmanda ortak alan kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat sahiplerinden birisi kullanmak üzere apartman altındaki küçük iş yerini imza toplamak suretiyle büyütüp imar kısmına da işlettiğini söylüyor. Rıza göstermeyen birkaç komşu imza atmadık. Bu eklentilerin iptal edilmesi için neler yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Valla Kanyonu'na inşa edilen Muratbaşı Seyir Terası açıldı!

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan Valla Kanyonu'nda hayata geçirilen Muratbaşı Seyir Terası, hizmete girdi.

TMSF, HB Teras Yapı Taahhüt İnşaat'ın Sakarya'daki 7 dairesini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, HB Teras Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Sakarya'da yer alan 7 gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Şahinderesi Kanyonu’na seyir terası inşa edilecek!

Kazdağlarında yer alan Şahinderesi Kanyonu’na 250 metrekarelik cam seyir terası inşa edilecek.

apartmanda teras alanı kime aittir Haberi

apartmanda teras alanı kime aittir

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bizim binada çatı arası daire sahibi, terasın da kendisine ait olduğu iddiasında. Dairesinin teras önünde olması, bu yerin çatı dairesine ait olduğu şeklinde kabulünü gerektirir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bizim binada çatı arası daire sahibi, terasın da kendisine ait olduğu iddiasında. Dairesinin teras önünde olması, bu yerin çatı dairesine ait olduğu şeklinde kabulünü gerektirir mi? l L.Y.

***

Binalarda biliyorsunuz bağımsız bölümler var, bir de ortak alanlar var. İşte teras bu ortak alanlardandır. Ancak bazı ortak alanlar bazı bağımsız bölümlere tahsis edilebilir. Ancak bu tahsis kendiliğinden olmaz, tahsisin yönetim planı ile yapılması lazım. Tabii ki bir ortak alanın bir veya birkaç daireye tahsisi için de mantıklı bir neden olmalıdır.

Okuyucumun...