19 / 04 / 2024

apartmanlarda acele toplantı kararı

apartmanlarda acele toplantı kararı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda acele toplantı yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Apartmanlarda acele toplantı yapılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda acele toplantı yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Site toplantılarında vekalet sınırı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartmanlarda yapılan toplantılar için vekalet sayısında sınır olup olmadığı sorusu soruldu.

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak toplanmak zorunda oluyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartman toplantısı hazirun cetveli nedir?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda yapılıyor. Apartman yönetim toplantılarında hazirun cetvelinin bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, hazirun cetveli nedir?

Apartman toplantısı nerede yapılır?

Sekizden fazla bağımsız bölümü olan apartmanlarda kurulan yönetim ile maliklerin senenin belli dönemlerinde yılda en az 1 kez olmak üzere toplantı yapmaları gerekiyor. Peki, apartman toplantısı nerede yapılır?

Apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Kimi zaman malikler bu toplantıya katılmayabiliyor. Peki, apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi? İşte yanıtı..

Apartman sakinleri toplantısı nasıl yapılır?

Kanunen sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün yer aldığı apartmanlarda yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, apartman sakinleri toplantısı nasıl yapılır? Apartman sakinleri toplantısı ne zaman yapılır?

Apartman toplantıları 15 gün önceden bildirilmeli mi?

Apartmanlarda kat malikleri, her yıl en az bir defa toplu yapılarda iki yılda bir defa toplantı yapmak zorunda. Toplantı istenildiğinde en az 15 gün önceden bildirim yapılması gerekiyor.

HES ve RES’ler için 15 ilde acele kamulaştırma kararı!

Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında 15 ilde yapılacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar santralleri (RES) için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Fikirtepe zirvesinden acele kamulaştırma kararı çıktı!

Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'nde yapılan Fikirtepe zirvesinde mutlu son... Zirvede varılan acele kamulaştırma kararı ne demek? Fikirtepe gündemli toplantıya kimler katıldı? Toplantı neden alkışlarla sona erdi? İşte detaylar...

Apartmanlarda yönetici seçimi!

Apartman ve Site Yönetim Kanununa göre, apartmanlarda sekiz ve daha fazla bağımsız bölümün olması halinde apartmanlarda yönetici seçimi zorunlu tutuluyor. Apartman yöneticisinin, seçimi kat malikleri toplantısında yapılıyor...

apartmanlarda acele toplantı kararı Haberi

apartmanlarda acele toplantı kararı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde apartmanlarda acele toplantı kararını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Apartmanımız 18 daireli ve asansörlüdür. Asansör eskidiği için belediye tarafından kullanımının mahzurlu olduğuna karar verildi ve bu nedenle şimdi atıl durumda. Yenilenmesi gerekiyor. Ancak yöneticimiz bunun için kat malikleri kurulunun toplanmasını beklememiz gerektiğini söylüyor. Kat malikleri toplantısı yeni yıla girdikten sonra olacak. Ancak binada oturmakta olan yaşlı kimseler sıkıntıda ve bu tarihi beklemek istemiyorlar. Bunu yaptırmanın daha çabuk bir yolu yok mu?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucumun problemi önemli, bu nedenle bir miktar öncelik verdim. Efendim bir binada acele yapılması gereken önemli işler çıkabilir. Bunların hepsi için olağan toplantıyı beklemek gerekmez. Zira bazı hallerde aylarca beklemek gerekir ve binada oturanlar...