26 / 04 / 2024

aplikasyon harç oranları

aplikasyon harç oranları

Aplikasyon, projeye göre yapı temelini arazi üzerinde oturacağı alanı belirleme işine deniyor. Aplikasyon için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, aplikasyon harcı 2016 ne kadar?

Aplikasyon harcı 2015 ne kadar?

Kadastro işlemlerinden aplikasyon, kadastro paftalarındaki parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, aplikasyon harcı 2015 ne kadar?

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı dakikalar önce yaptığı açıklamada, vergi ve harçlara zam yapıldığını duyurdu. Peki yeni yılda alınacak vergi ve harçlarda yapılacak artış oranları ne kadar olacak?

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Konutta KDV oranları yükselecek!

Takdir edilen değerler yalnızca emlak vergisini etkilemekle kalmıyor, tapu harçlarını da etkiliyor. Hatta bu değerler bazı konut projelerindeki KDV oranlarını da etkiliyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile icra işlerinde geçerli olan tahsil harç oranlarının yüzde 1'e düşürülmesi amaçlanıyor.

2021 tapu harcı oranları!

2021 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte 2021 tapu harcı oranları...

Aplikasyon harcı 2021!

İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte aplikasyon harcı 2021...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 86!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 86, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak harç oranları belli oldu.

Tapuda harç oranları düşürülecek!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun kapsamında tapuda harç oranlarının düşürülmesi planlanıyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile tapu işlemlerine ilişkin harç oranlarının düşürülmesi öngörülüyor.

2020 tapu harcı oranları!

2020 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte 2020 tapu harcı oranları...

Aplikasyon harcı 2020!

İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2020'de ne kadar oldu?

Aplikasyon harcı 2019!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2019'da ne kadar oldu?

aplikasyon harç oranları Haberi

aplikasyon harç oranları

Aplikasyon harcı 2016!

Kadastro paftalarındaki parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesi aplikasyon işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Aplikasyon, projeye göre yapı temelini arazi üzerinde oturacağı alanı belirleme işine deniyor. 


Aplikasyon için gerekli belgeler ile birlikte müracaatın yapılması ve harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor. Aplikasyon için gerekli belgeler ve ödenmesi gereken harç bilgileri şu şekilde sıralanıyor;


Aplikasyon için gerekli belgeler:

1.Taşınmaz malın güncel tapu senedi veya tapu kayıt örneği. 


2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekâletname örneği ve kimliği. 

- Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise aile nüfus kayıt örneği ve kimliği.

- Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, işi yapılması için yetki verildiğini açıkça belirten yetki belgesi ve imza sirküleri ile...