26 / 04 / 2024

arap ülkeleri koronavirüsten nasıl etkilendi

arap ülkeleri koronavirüsten nasıl etkilendi

Dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Arap Körfezi’nde dev projeler birer birer durdu...

Ünlü AVM'lerin sahipleri kim? 

Koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden olan AVM'ler yeni döneme hazırlanıyor. Peki tam kapanma sürecinde kapalı olan AVM'lerin sahipleri kim? İşte AVM patronları...

Ünlülerden Kaş ve Kalkan'a villa hücumu!

Koronavirüsten kaçan ünlüler Kaş ve Kalkan'a hücum etti. Birçok ünlü isim bu bölgelerde bulunan villalarda tatil yapacak...

Koronavirüsten kaçışın yeni adresi ağaç evler!

Koronavirüs salgını sonrasında yaşam standartlarının değişmesiyle birçok kişi yeni konut tiplerine yöneldi. Çok sayıda konaklama seçenekleri ortaya çıkarken bu konaklama seçeneklerden birisi de ağaç evler oldu. 

Koronavirüsten korkan yazlığa akın etti!

Pandemi nedeniyle kalabalık şehirlerde kalmak istemeyen vatandaşlar kış sezonunu da yazlıklarda geçirerek evlerine dönüş yapmadı. 

Koronavirüsten kaçan multi milyarderler yüzen villalara yöneldi!

Koronavirüsün etkisinden uzak durmak isteyen multi milyarderler Dubai'de bulunan yüzen villalara yönelmeye başladı. Zenginlerin, Dubai’de yapay olarak oluşturulan The World İsland'daki dünyanın ilk yüzen evlerine yoğun talep geldi. 

Nilüfer koronavirüsten kaçtı! Bodrum'a yerleşti!

Türk Pop Müziği'nin ünlü isimleri arasında yer alan Nilüfer, koronavirüs salgınında vakaların artış göstermesi ile birlikte çareyi Bodrum'a yerleşmekte bulundu.

Çimento fiyatları koronavirüsten nasıl etkilendi?

ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, yaptığı açıklamada, çimento sektörünün en büyük motivasyonunun Türkiye’nin kalkınmasına sağladıkları katkı olduğuna dikkat çekti. Çalbıyık, bu katkıyı Kovid-19 sürecinde de sürdürdüklerini belirtti...

Koronavirüs ile emlak seçimleri de değişti!

Emlakjet, kendi işlem hacmi ve veri tabanına dayandırdığı verilerle sektörün nabzını tutuyor. Emlakjet’in ağustos ayı verileri, koronavirüsten önce alışkanlıklarımızın ve gayrimenkul seçimlerinin nasıl değiştiğini göz önünde yer alıyor.

Mariah Carey koronavirüsten korunmak için lüks malikane kiraladı!

Ünlü şarkıcı Mariah Carey, ikizleri Moroccan ve Monroe ile birlikte koronavirüsten korunmak için Los Angeles yakınlarındaki Westchester County'de bulunan bu gösterişli malikaneyi kiraladı.

Gayrimenkul sektörü koronavirüsten nasıl etkilendi?

Koronavirüs salgınıyla birlikte konutta doğaya dönüşler hızlandı. Arsa yatırımları arttı. Peki gayrimenkul sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi? İşte detaylar...

Ofis talepleri Kağıthane ve Bomonti hattına kaydı!

Koronavirüsten en çok etkilenen AVM ve ofislerde yeniden canlanma başladı. Yeni normal hayatla birlikte yüzde 80 düşüş yaşayan AVM, ofis ve bürolar yeniden canlandı.

Kovid-19 tatilcileri yazlık kiralamaya yöneltti!

Koronavirüs salgını sebebiyle tatil tercihleri de değişti. İzole olmak isteyen ve koronavirüsten korunmak isteyen vatandaşlar yazlık kiralıyor...

Kat malikleri kurulunda ortak alanlar için karar alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat malikleri genel kurulunda, koronavirüsten dolayı havuz doldurmama kararı alınabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

arap ülkeleri koronavirüsten nasıl etkilendi Haberi

arap ülkeleri koronavirüsten nasıl etkilendi

Dünyanın en zengin bölgeleri arasında yer alan Arap Körfezi’nde corona virüsü salgınının etkisi sert oldu. Son senelerde Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’ın büyük projeleri ve yüksek maaşlar, batılı uzmanlar için cazibe merkezi olmalarını sağlamıştı. Fakat koronavirüs salgınının ekonomiyi vurmasıyla da her şey durdu. Göçmen işçilerin birer birer ülkelerine dönmesi sebebiyle Körfez ülkelerinin nüfusunda yüzde 10’a ulaşan düşüşler bekleniyor.

DEV PROJELER BİRER BİRER DURDU


Bloomberg'de yer alan habere göre, Körfez ülkeleri için işler tersine dönüyor. Avrupa'nın önde gelen analiz kuruluşları arasında yer alan Oxford Ekonomi'nin hazırladığı raporda, petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte bu ülkelerdeki dev projelerin birer birer durduğu belirtildi. Bunun sonucu olarak da yüksek maaşlarla Körfez ülkelerine gelen batılı uzmanlar birer birer buralardan ayrılmaya...