20 / 04 / 2024

araplar orduda gayrimenkul yatırımı mı yapıyor

araplar orduda gayrimenkul yatırımı mı yapıyor

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Arap yatırımcıların ilgi alanına girdiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istiyor. Arsa arayışına girdiklerinde fiyatlar aşırı artıyor” dedi.

Avrupalı'nın Türkiye'de sattığı evi Araplar aldı!

2017 yılında yabancıya satılan gayrimenkul toplamı 4.6 milyar dolar iken vatandaşlık hakkı verilmesine karşı 2019 yılında 4.8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu durumda yabancının Avrupalı Türkiye'de konut satarken, Araplar ülkemizde ev almaya devam etti.

Araplar Türkiye'den yatırım amaçlı fındık bahçesi alıyor!

Araplar turistler, ziyaret ettikleri illerde konut, arsa ve gayrimenkul alımlarına devam ediyor. Araplar, son birkaç yılda Ordu'da 115 konut ve 80 dönüm fındık bahçesi satın aldı. 

Araplar blok halinde gayrimenkul alıyorlar!

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Kuveyt’ten turist getiren SY Group CEO’su Yaser Haddad, Araplar için Türkiye’nin artık vazgeçilmez bir yatırım durağı olduğunu söyledi.

Araplar Ordu'dan ev alıyor!

Ordu'dan ev alan Arapların sayısı her geçen gün artıyor. Arap yatırımcılar, bölgeden 3 yılda 98 adet gayrimenkul satın aldı.

Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her geçen gün artış kaydediyor. Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı.

Araplar Bandırma'da gayrimenkul yatırımı yapmak istiyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu: "Arap iş adamları gayrimenkul ve sağlık turizmi alanında yatırım yapmak istiyorlar. Moritanyalı bir iş adamı da maden konusunda yatırım yapmak istiyor" dedi. 

Araplar, gayrimenkul yatırımında Çanakkale'ye yöneldi!

Türkiye'de büyük gayrimenkul yatırımlarına imza atan Araplar, yönünü Çanakkale'ye çevirdi. Kırkıncıoğlu Grup’un CEO’su Abdullah Kırkıncıoğlu, Çanakkale bölgesine ilgisinin son dönemde zirve yaptığını söyledi.

Araplar Türkiye'den ev alıyor!

Kuveytli Murabahat Yatırım Şirketi Mresco Türkiye'nin CEO'su Oya Zingal, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zingal, "Batı'da yükselen ırkçılık dalgası ve yazlık alternatifi gayrimenkul alımında Arapları Türkiye'ye yöneltiyor'' diye konuştu.

Onur Öngün: Arapların altını Türkiye!

Yurt genelinde son dönemde Arap yatırımcıların gayrimenkul alımlarına yön veren Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, “Emtiada altın nasıl güvenli liman olarak görülüyorsa, Araplar da Türkiye’yi güvenli liman olarak görüyor” dedi.

Araplar emlak yatırımı için İstanbul'a geliyor!

Zengin Araplar'ın dünya gayrimenkul piyasasındaki ilk tercihi olan Londra, Brexit sonrası gözden düşmeye başladı. Araplar'ın gözünde Londra'nın en büyük alternatifi İstanbul.

Seçim sonrasında Araplar'ın Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Emre Erol, TÜİK'in yayınladığı Ekim ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Erol; “Piyasalarda hareketlilik dönem dönem azalsa bile yatırımcı açısından gayrimenkul her zaman güvenli liman olmaya devam ediyor." dedi.

Gayrimenkul piyasasındaki yavaşlama bitecek!

AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, seçim sonrasında gayrimenkul piyasasındaki yavaşlamanın sona ereceğini ve başta Araplar olmak üzere yabancı yatırımcıların gayrimenkul talebinin artacağını söyledi.

Yatırımcıların gayrimenkul talebi artacak!

AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkam Muhsin Bayrak, seçim sonrasında gayrimenkul piyasasındaki yavaşlamanın sona ereceğini ve başta Araplar olmak üzere yabancı yatırımcıların gayrimenkul talebinin artacağını söyledi.

araplar orduda gayrimenkul yatırımı mı yapıyor Haberi

araplar orduda gayrimenkul yatırımı mı yapıyor

Arap yatırımcıların, Ordu’da turizm sektöründe yatırım yapmak üzere arayış içinde olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların bölgede yatırım yapmak için çok ciddi araştırma içerisinde olduğunu belirtti. Vali Balkanlıoğlu, “Öncelikle turizm yatırımı yapmak istiyorlar. Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istediğini, otelin müşterisinin de hazır olduğunu bizlere ifade etti. Bu yatırımcı Ordu’da yer bakıyor. Ordu’da yatırım için arsa arayışına girdiklerinde arsa fiyatlarında aşırı bir artış olduğunu görüyoruz. Bu suni artıştan dolayı kendilerine söylenen arsa fiyatlarını beğenmiyorlar. Fakat, bu arz ve talep bir zaman gelecek bir yerde buluşacak” dedi. 


“Hedef Trabzon’u Yakalamak” 

Trabzon'a her yıl 400 bin civarında Arap turistin geldiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Arap turistlerin Trabzon’a gelmesi 3-5 Arap turistin şehre gelmesiyle başlamış. 5-10 sene...