19 / 04 / 2024

Arazi parsel satış

Arazi parsel satış

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Devremülk ihtilafı nedeniyle mallarımıza haciz koyuldu. 60 dönüm tarlamızı hisselere ayırmayı düşünüyorduk ama bu haciz nedeniyle yapamıyoruz. Bunun hukuki bir yolu var mı?' sorusunu yanıtladı.

Milli Emlak'tan Nisan 2024 fırsatı: İki şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satacak!

Yeni bir yatırım yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak iki şehirde yine KDV'den muaf arsa ve arazi satacak. Satış ihaleleri Nisan ayı içerisinde yapılacak.

KDV'den muaf arazi arayanlara Mart 2024 müjdesi! Tarihler tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde KDV'den muaf arazi satacak. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 14 bin 800 TL'den başlıyor.

Üsküdar Belediyesi 27 milyon TL'ye parsel satıyor!

İstanbul'da tarihi ilçelerinden biri olan Üsküdar'da seçimlerin yaklaşması ile belediye bazı parselleri satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan iki ilde satılık 8 arsa ve 3 arazi!

Milli Emlak Müdürlüğü Konya Ahırlı'da 2 arazi ve 8 arsa, Muğla Seydikemer'de ise 1 adet arazi satacak. Satış ihaleleri 8 Ocak ve 11 Ocak'ta yapılacak.

Nef Arsa Çanakkale Köseler satışta! Peşinde yüzde 30'a varan indirim fırsatı!

Nef Arsa Çanakkale Köseler'de parsel satışları başladı. Projede teslimlerin 2024 Nisan'da yapılması planlanıyor. Peki Nef Arsa Çanakkale Köseler'de fiyatlar ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi fırsatı!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi satacak. Satış ihalesi 20 Temmuz 2023 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Nova Arsa Armoni Çanakkale'de 105 metrekarelik parsel 350 bin TL'ye! 

Nova Arsa Armoni Çanakkale'de parsel satışları başladı. Projede toplam 150 adet parsel yer alıyor. Peki Nova Arsa Armoni Çanakkale nerede? Hangi büyüklükte parseller var? İşte merak edilen tüm detaylar...

Çeşme'de 2 bin 673 metrekarelik arsa satılıyor! Yatırımcılara fırsat! 

Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Ilıca Mahallesi'nde yer alan bir bütün halinde 7 parsel satılıyor. İşte o arsa satışı ile ilgili detaylar...

Aktif Bank'tan bir ilk: Metaverse'te parsel satın aldı!

Metaverse'e olan ilgi her geçen gün daha fazla artarken, Türkiye'de bulunan bir yatırım bankası en tanınan coin projesinden alan satın alarak, sanal dünyaya giriş yaptı.

Metaverse çılgınlığı tam gaz: Türkiye'de 30 bin, İstanbulda ise 15 bin parsel satıldı!

Metaverse’e olan rağbet devam ederken arsa ve arazi satışları da artmaya devam ediyor. IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, Metaverse’ün gelecekte nasıl olacağı hakkıda değerlendirme yaptı.

Metaverse çılgınlığı tam gaz: Arsaların yarısı Türkler'de!

Türkiye’deki Metaverse ilgisinin şaşırtan boyutlara ulaştığına dikkat çekiliyor. TÜBİTAK Bilgem Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, Metaverse’de yaklaşık 25 bin kişiye parsel satıldığını, bunun yarısını da Türklerin aldığını belirtti.

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Çanakkale'de bulunan Gökçeada'ya koronavirüs vakalarının az olması nedeniyse ilgi arttı. Adada arazi ve ev satışları arttı. 

Ivanka Trump Creek Adası'ndan arazi satın aldı!

Eski ABD Başkanı, Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump eski flörtü Tom Brady'nin yaşadığı Creek Adası'ndan 30 milyon dolara arazi satın aldı. 

Arazi parsel satış Haberi

Arazi parsel satış

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  'Devremülk ihtilafı nedeniyle mallarımıza haciz koyuldu. 60 dönüm tarlamızı hisselere ayırmayı düşünüyorduk ama bu haciz nedeniyle yapamıyoruz. Bunun hukuki bir yolu var mı?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Devremülk ihtilafı nedeniyle mallarımıza haciz koyuldu. 60 dönüm tarlamızı iki kardeş hisselere ayırmayı düşünüyorduk ama bu haciz nedeniyle yapamıyoruz. Bunun hukuki bir yolu var mı? ● M.T.

Okuyucumun problemi için olaya iki ayrı noktadan bakacağım. Birincisi, okuyucumun bahsettiği borç öyle tüm malvarlığına, mesela 60 dönüm tarlasına haciz tatbiki gerektirir mi? Bir kimse borçlanabilir, alacaklılar alacaklarını teminat altına almak isteyebilir. Bunlar normaldir ancak haciz tatbikinde, borçlunun borca yeter malvarlığına haciz konulur.

Üç kuruşluk borç için neyi var neyi yok hepsine haciz tatbik edilmez....