29 / 03 / 2024

Arazi satışları durduruldu mu

Arazi satışları durduruldu mu

Arazi satışları ile ilgili olarak, 2014 yılında birçok karar alındı. Arazi sahiplerinin satış haklarına birtakım kısıtlamalar getirildi. Peki, arazi satışlarında son durum nedir? İşte yanıtı..

Arazi satışı neden durduruldu?

Arazi satışları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan bir genelge durduruldu. Peki, arazi satışı neden durduruldu? İşte arazi satışları kararı..

3 ildeki 8 adet arsa ve arazi satılıyor! 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla ucuz gayrimenkuller...

Batman, Balıkesir ve Bursa illerinde yer alan toplam 8 adet arsa ile arazi satışa sunuluyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

Ankara ve İstanbul'da 9 konut 1 arazi satılıyor!

Ankara ve İstanbul'da yer alan 9 konut ile 1 arazi satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların merakla beklediği ihaleler ile ilgili detaylar...

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Çanakkale'de arazi satışları zirve yaptı! Fiyatlar bir senede iki katına çıktı! 

Çanakkale'de arazi satışları, Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’yle Çanakkale’ye erişimin kolaylaşmasını sağlayarak zirve yaptı.

Arsa ve tarlalara olan talep satışları etkiledi, fiyatlar tavan yaptı!

Endeksa, arsa ve arazi satışlarındaki rekor artışın fiyatlara yansımasını inceledi. Endeksa verilerine göre Türkiye genelinde arsa fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 90,5 seviyesinde gerçekleşti.

O ilde 10 adet arsa ve arazi satılıyor! 179 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesinde yer alan 3 adet arsa ile 7 adet arazi satılıyor. 179 bin TL'den başlayan fiyatlarla! İşte ayrıntılar...

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan Hazine arazilerinin ucuz arsa yaratılması amacıyla satışının hangi şartlarda gerçekleştirileceği gündemde yer alıyor. Peki Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İşte ayrıntılar..

2B arazi satışı 2021!

2B arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki bu yıl 2B arazi satışları başladı mı? İşte 2B arazi satışı 2021...

Adana Seyhan'daki arazi satışları için yeni karar!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi"nde alınan karara göre; 1949 ve 1951 yılları arasında taşkınlar nedeniyle boşaltılan binaların bulunduğu arazilerin satışı için arazi maliki idare yetkili olacak.

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Çanakkale'de bulunan Gökçeada'ya koronavirüs vakalarının az olması nedeniyse ilgi arttı. Adada arazi ve ev satışları arttı. 

Kocaeli Körfez'de arsa ve arazi satışları arttı! 

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Sevindikli Mahallesi’nde, Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılmasıyl birlikte arsa satışlarında patlama yaşandı.

Çin'de yerel hükümetlerin arazi satış gelirleri arttı!

Çin’de yerel hükümetlerin 50 şehirde arazi satışlarından elde ettiği gelir Ocak-Kasım döneminde 20,8  artış yaşadı.

Arazi satışları durduruldu mu Haberi

Arazi satışları durduruldu mu

Arazi satışlarında son durum nedir?

Hisseli arazi satışları ile ilgili olarak 25 Şubat 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir genelge ile satışlara birtakım sınırlamalar getirildi.


Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklandı. Peki bölünemez büyüklük ne kadardır?


Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde bölünemez büyüklük;

- Mutlak tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, 

- Dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, 

- Örtü altı tarım yapılan arazilerde 0,3 hektar 

- Marjinal tarım arazilerinde 2 hektardır.


Bölünemez büyüklükteki arazilerin yanı sıra, birden fazla tarım arazisi olanlar da satış yapamıyor. Bu karar da 15 Mayıs 2014 tarihinde Gazete'de yayımlanan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da alındı.


Buna göre, tarımsal arazilerin küçük parçalara bölünmesini önleyen, toprak...