26 / 04 / 2024

arazi yer bulma

arazi yer bulma

Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunulabiliyor. Arsanın tam yerini öğrenildiği bu hizmetin bedeli nedir? Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Arazi yeri tespiti nasıl yapılır?

Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde taşınmazların fotoğrafları çekilen ya da gösterilen araziler, alıcının aldanmasına neden olabiliyor. Bunların yaşanmaması için arazi yeri tespiti nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İki ildeki 39 adet arsa ve arazi satılıyor! Aman bu tarihleri kaçırmayın! 

Erzurum Oltu'da ve Balıkesir Susurluk'ta yer alan 39 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki satış ihaleleri ne zaman? 

Milli Emlak'tan 2 şehirde kiralık arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir ve Artvin'de yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 15 bin 500 TL'den başlıyor.

3 ildeki 8 adet arsa ve arazi satılıyor! 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla ucuz gayrimenkuller...

Batman, Balıkesir ve Bursa illerinde yer alan toplam 8 adet arsa ile arazi satışa sunuluyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi için  kiralama ihalesi düzenliyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan Ankara ve Çanakkale'de KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Çanakkale'de yer alan 3 adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Arazilerin satış bedelleri 86 bin TL ile 6 milyon 708 bin TL arasında değişiyor. 

Tekirdağ, İzmir ve Konya'da 49 adet arsa ve arazi satılıyor! 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla ucuz gayrimenkul fırsatı!

Tekirdağ, İzmir ve Konya'da yer alan toplam 49 adet arsa ve arazi 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Peki satış ihaleleri hangi tarihte? İşte detaylar...

Milli Emlak'tan Antalya ve Ankara'da 38 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Antalya'da yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Arazilerin fiyatları 38 bin 500 TL ve 614 bin 980 TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan yeni fırsat! İki ilde 4 bin 700 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf kiralık arazi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eskişehir ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 4 bin 700 TL'den başlıyor...

4 ildeki 6 adet arsa ve arazi 51 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Amasya, Batman, İzmir ve Denizli'de yer alan 6 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki 4 ildeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak Ankara ve Antalya'da KDV'den muaf arazi satacak!

Ankara ve Antalya'da arazi arayanların beklediği müjde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden geldi. Alanya ve Pursaklar'da yer alan iki arazi KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

Bilecik, Şanlıurfa ve Ankara'da 159 adet arsa ve arazi satılıyor! 

Bilecik, Şanlıurfa ve Ankara illerinde yer alan 159 adet arsa ve arazi satılıyor. Belediyeler ihale tarihlerini tek tek açıkladı. Peki 3 ildeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak'tan Ankara ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Konya ve Erzurum'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlıyor.

3 ildeki arazi ve arsalar 25 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

İzmir Menemen, Erzurum Pasinler ve Sivas Kangal'da yer alan 9 adet arazi ve arsalar satılıyor. Peki arsaların satış ihalesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

arazi yer bulma Haberi

arazi yer bulma

Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015!

Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunulabiliyor. Lisanslı harita kadastro bürosu olan yerlerde ise bu bürolara başvuruluyor.


Başvuruda bulunulan yetkililer ile birlikte arazi veya arsanın bulunduğu yere gidiliyor ve teknik görevliler arsanın yerini sahibine ve alıcısına gösteriyor.


Böylece; arsanın tam yerini öğrenebileceği gibi tam sınırlarının, köşe noktalarının gösterilmesini de istenebiliyor. Peki, arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015 ne kadar?


Parselin Yerinde Gösterilmesi, Ada/Parsel, Adres ile Kuyu, Direk ve Benzeri Tesislerin Hangi Parsel İçerisinde Kaldığının Tespiti hizmet bedelleri 2015:


Her parsel için yüzölçüm ve yöresel katsayıya bakılmaksızın maktu olarak 2014 yılında 50,00 TL idi; 2015 yılında 55,00 TL oldu.


Üzerinde kat mülkiyeti kurulmuş taşınmazlarda bağımsız bölümün yerinde tespiti işleminde maktu olarak, 2014 yılında...