26 / 04 / 2024

Arnavutluk depremi 2019

Arnavutluk depremi 2019

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da yaşanan depremin neden olduğu hasarın yaklaşık 1 milyar avro olduğu belirlendi...

Cumhurbaşkanı: Yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında olmalıyız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'taki depreme ilişkin, "Yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında yer almamız gerektiğine inanıyorum ki bu özellikle İslam Kalkınma Teşkilatımızın da görevi olsa gerek" dedi...

Arnavutluk Laç'taki deprem konutları teslim töreni bugün yapılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim törenine katılmak üzere şehre gitti.

Arnavutluk'taki deprem konutlarının açılış töreni 17 Ocak'ta!

Arnavutluk'ta 2019'da yaşanan depremin mağdurları, Türkiye'nin desteğiyle Laç şehrinde yapılan konutlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretinin arifesinde kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Arnavutluk'taki mağdur Türk işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Arnavutluk'ta 2019 yılında yaşanan depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur oldu.

Arnavutluk'taki deprem konutları Ağustos'ta tamam!

Arnavutluk’ta 2019'da yaşanan depremde evleri yıkılan depremzedeler için inşa edilecek 522 konutun ihalesini kazanan Albayrak İnşaat, kolları sıvayarak çalışmalara başladı. Törende konuşan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, temel atma töreninde Albayrak İnşaat'a övgüler yağdırdı.

Arnavutluk'ta depremde hasar gören bina patlayıcı ile yıkıldı!

Bölge Koruma Milli Müfettişliği (IKMT) tarafından, Arnavutluk Dıraç'ta 26 Kasım 2019'ta meydana gelen depremde ağır hasar alan ve yaşanamaz ilan edilen 12 katlık bina patlayıcıyla yıkıldı.

Arnavutluk'taki depremin neden olduğu zarar yaklaşık 1 milyar avro!

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da yaşanan depremin neden olduğu hasarın yaklaşık 1 milyar avro olduğu belirlendi...

500 TOKİ konutu 6 ayda tamamlanacak!

Arnavutluk’ta 2019’da yaşanan deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını verdiği 500 konutun inşaası için çalışmalara başlandı. Bakan Kurum, konutların 6 ay içerisinde tamamlanacağını müjdeledi.

Arnavutluk depremi İstanbul depremini tetikler mi?

Balkan ülkesi Arnavutluk, bu sabah 05.54'te 6.4 büyüklüğünde meydana gelen bir deprem ile sarsıldı. Peki, yaşanan depremin Türkiye'ye etkisi olacak mı? Deprem uzmanları ne diyor? İşte yanıtı...

Deprem profesörleri İstanbul depremi için ne diyor?

İstanbul'da 26 Eylül 2019 tarihinde Silivri merkezli 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Binalarda hasara neden olan deprem sonrasında bazı vatandaşlar geceyi parklarda geçirdi. Peki herkesin korkuyla beklediği olası büyük İstanbul depremi hakkında deprem profesörleri ne diyor? 

İstanbul Üniversitesi'nden Silivri Depremi Ön İnceleme Raporu!

Silivri Depremi Ön İnceleme Raporu'nda "26 Eylül 2019 Silivri depremi odak mekanizması çözümleri itibarıyla sürpriz bir depremdir. Silivri depreminin ana fayla farklı mekanizmaya sahip ve büyüklük olarak 5.8 değerine ulaşmış olması Marmara Fayı üzerinde rastlanır bir durum değildir." ifade edildi...

Tahincioğlu Nidapark Kayaşehir'de 2019'da ödeme avantajı!

Anahtar teslimlerin Haziran 2018'de gerçekleşeceği Nidapark Kayaşehir projesi 843 daire ve 28 ticari üniteden oluşuyor. Tahincioğlu Nidapark Kayaşehir'de 2019'da ödeme avantajı sunuluyor.

Tahincioğlu Nidapark Küçükyalı 2019'da öde kampanya fiyatları!

2020 yılında teslim edilmesi planlanan Tahincioğlu Nidapark Küçükyalı projesi Tahincioğlu Gayrimenkul imzasıyla Emlak Konut güvencesiyle inşa ediliyor. Tahincioğlu Nidapark Küçükyalı 2019'da öde kampanya fiyatları 516 bin TL'den başlıyor.

Tahincioğlu Nidapark Kayaşehir 2019'da öde kampanyası fiyatları!

Haziran 2018 yılında teslimlerin gerçekleşeceği Nidapark Kayaşehir projesi 843 daire ve 28 ticari üniteden oluşuyor. İşte Nidapark Kayaşehir 2019'da öde kampanyası fiyatları...

Arnavutluk depremi 2019 Haberi

Arnavutluk depremi 2019

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019 tarihinde yaşanan depremin neden olduğu hasarın yaklaşık 1 milyar avro olduğu açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakanlıklar Arası Sivil Acil Durum Komisyonu Başkanı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Bledi Çuçi, başkent Tiran'da, AB'nin Tiran Büyükelçisi Luigi Soreca, Birleşmiş Milletler (BM) Arnavutluk Daimi Koordinatörü Brian J. Williams ve diğer yetkililerin katılımıyla deprem sonrası ihtiyaç değerlendirme raporunu açıkladı.

Çuçi, raporun AB kurumları, Dünya Bankası ve BM ajanslarının standart ve dünyada doğal afetlerde kullanılan metodolojiye uygun hazırlandığını belirtti. 

Çuçi, "Uzmanların hesaplamalarına göre depremin neden olduğu hasar toplam 985 milyon 74 bin 906 avro. Uluslararası dostlarımız ve ortaklarımızdan gelen büyük katkı ve muazzam dayanışma olmasaydı Dıraç, Leş ve Tiran'daki durumla başa çıkmak kolay olmayacaktı." ifadelerini kullandı.

Raporun, 60'ı yabancı uzmanlardan oluşan...