26 / 04 / 2024

arpa fark ödemesi

arpa fark ödemesi

Buğday ve arpada fark ödemesi desteğinin açıklanmaması ve TMO ucuz arpa ve mısır satışlarının başlamaması birçok soruna neden oldu. Çiftçiler dört gözle düşük fiyat ve destek bekliyor. İşte ayrıntılar...

100 ilaçtan 38'inde ödenen fiyat farkı vatandaşı zor durumda bırakacak

SGK tarafından bedeli ödenen 8 bin 827 kalem ilacın 3 bin 393 tanesinde, hastanın ilacını alabilmesi için fiyat farkı ödemesi gerektiği açıklandı. 2024 senesinde katılım payı haricinde yaklaşık 18 milyar TL vatandaşın cebinden çıkacağı belirtildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yaş çaya kilogram başına fark ödemesi yapılacak!

Yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği yapılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Yaş çaya kilogram başına fark ödemesi yapılacak.

Emekli maaşına Orta Vadeli Program güncellemesi! Yüzde 37.76 zam müjdesi geldi! Yeni emekli maaşları tek tek hesaplandı!

Hükümetin açıkladığı, memurlar ve emekliler için Ocak 2024 zammının yanında enflasyon farkı ödemesi yapılacağını gösterdi. Yıl sonu enflasyon öngörülerine göre belirlenecek bu fark ödemeleri, memurlar ve emekliler için ekonomik anlamda pozitif bir gelişme olarak görülüyor.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Uzmanı açıkladı… En düşük memur maaşında artış yüzde 75 olabilir!

Maaşlara Temmuz zammı için görüşmeler önümüzdeki günlerde başlıyor. SGK Uzmanı Murat Bal, memurların enflasyon farkı ödemesi ve 6 aylık sözleşme farkı alacaklarını belirterek, “En düşük memur maaşına yapılacak zam yüzde 75’i bulabilir” dedi.

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Memur ve emeklilerden oluşan milyonlarca kişiyi ilgilendiren maaşlarında yüzde 13,52 puanlık fark ödemesi yapılacak.

Emekli ve memur maaş farklarında tarih açıklandı mı? Maaş farkı ödemesi yattı mı? Herkes hemen baksın!

'Emekli ve memur maaş farkı ödemesi ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtı son günlerde sık sık araştırılıyor. Emekli ve memur maaş farklarında tarih açıklandı mı? Maaş farkı ödemesi yattı mı? Herkes hemen baksın!

Çiftçiler dikkat! Fark ödemesi desteği resmen açıklandı! Hemen şartlara bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2022 yılı yaş çay ürünü için fark ödemesi desteğini açıkladı. Peki yeşil çayda fark ödemesi desteği ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Çiftçilere fark ödemesi müjdesi! O ürünlere fark ödemesi yapılacak! Şimdi bakın!

Türkiye tarım havzalarında üretim ve destekleme modeline göre fark ödemesi desteğinin uygulama esasları bu tebliğ ile belli oldu. İşte ayrıntılar...

Çiftçiler düşük fiyat ve destek bekliyor! Buğday ve arpada fark ödemesi yapılacak mı? 

Buğday ve arpada fark ödemesi desteğinin açıklanmaması ve TMO ucuz arpa ve mısır satışlarının başlamaması birçok soruna neden oldu. Çiftçiler dört gözle düşük fiyat ve destek bekliyor. İşte ayrıntılar...

2022 hububat desteği ne kadar? Hububat fark ödemesi 2022 ne kadar?

Hububat desteği ne zaman verilecek? 2022 hububat desteği ne kadar? Hububat Fark Ödemesi 2022 ne kadar? sorular sorulmaya devam ediyor. İşte detaylar!

Müteahhitlere ikinci fiyat farkı ödemesi kapıda! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü için dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve ikinci fiyat farkı ödemesinin kapıda olduğunu belirtti. 

İnşaat sektörüne kur farkı müjdesi!

Kamu ihalelerinde Türk Lirası ile sözleşme yapan ve dövizdeki yükseliş sebebiyle sorun yaşayan inşaat şirketlerine kur artışı dikkate alınarak fiyat farkı ödemesi yapılacak.

arpa fark ödemesi Haberi

arpa fark ödemesi

Buğday ve arpada fark ödemesi desteğinin açıklanmaması birçok soruna neden oldu. Geçtiğimiz sene 100 lira fark ödemesi desteği verilirken, çiftçinin bu destekten faydalanabilmesi için faturalı satış gerçekleştirmesi gerekiyor. 

Fakat mevcut durumda çiftçinin ürününü faturalı satması halinde stopaj ve borsa tescil gideri ile birlikte 150 TL masrafı bulunuyor. Yani 100 liralık fark ödemesi desteğinin artırılmaması halinde stopaj vergisi ile tescil gideri için 150 TL harcama yapılması gerekiyor. 

Peki buğday ve arpada fark ödemesi yapılacak mı? İşte ayrıntılar..

Tarımdanhaber'de yer alan habere göre; çiftçiler için buğday ve arpada yapılan fark ödemesinin artırılmaması, aradaki masraf sebebiyle, faturasız alışveriş yapan tüccarların tercih edilmesine neden oluyor. 

Bu durum devletin bu ürünlerden vergi alamamasına ve vergisini ödeyerek iş yapmak isteyen üretici ve tüccarların da iş yapamamasına sebep...