25 / 04 / 2024

Uzmanı açıkladı… En düşük memur maaşında artış yüzde 75 olabilir!

Uzmanı açıkladı… En düşük memur maaşında artış yüzde 75 olabilir!

Maaşlara Temmuz zammı için görüşmeler önümüzdeki günlerde başlıyor. SGK Uzmanı Murat Bal, memurların enflasyon farkı ödemesi ve 6 aylık sözleşme farkı alacaklarını belirterek, “En düşük memur maaşına yapılacak zam yüzde 75’i bulabilir” dedi.



Milyonlarca ücretli ve emekli, asgari ücret tespit komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında başlayacak zam görüşmelerini bekliyor. Yılın ilk günlerinde yapılan zammın ardından 8.500 TL’ye yükselen asgari ücretin Temmuz zammı ile birlikte 10 bin TL’yi

Ücretli kesimlerin maaşlarına yapılacak artış için belirleyici olan asgari ücretin belirlenmesinin ardından,  memur ve emeklilere de buna göre zam uygulanacak. 

Yeni zam oranının heyecanla beklendiği bugünlerde, sosyal güvenlik uzmanları olası zam oranlarına yönelik çeşitli açıklamalarda bulunuyor.

Uzmanı açıkladı… En düşük memur maaşında artış yüzde 75 olabilir!

TGRT Haber’e konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SGK uzmanı Murat Bal, Mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre enflasyonun aylık bazda yüzde 0,04 artış gösterdiğini, yıllık bazda ise da yüzde 39,59'a düştüğünü  belirtti.

Peki memur, emekli ve asgari ücretliye ne kadar zam yapılması bekleniyor? Hesaplamalarda hangi faktörler dikkate alınacak?


Geri Dön