20 / 04 / 2024

arsa alınırken nelere dikkat edilmesi

arsa alınırken nelere dikkat edilmesi

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, 'arazi satın alırken dikkat edilmesi gereken konular'ı Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte o yazı...

Arazi yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Silivri Emlak Müşavirleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, Emlakkulisi.com okurları için ''Arazi yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

2003'te asgari ücretle 25 cumhuriyet altını alınırken, bakın şimdi kaç tane alınıyor?

Asgari ücretle çalışan bir işçi 2003'te yıllık geliriyle 25,4 cumhuriyet altını alabilirken, 2023'te bu 9,5 altına düştü. Peki asgari ücretin cumhuriyet altını karşısında en değerli olduğu yıl hangi yıldı? 

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Metaverse'den arsa nasıl alınır?

Metaverse, son yıllarda yatırım yapmak amacıyla sanal dünyada gerçekliği sürdüren bir platformdur. NFT’ler ile alım satım yapılan bu platformda arsa satışı da mümkündür. Bu noktada Metaverse’den arsa nasıl alınır, metaverse arsa nedir ve ne işe yarar soruları önem kazanıyor.

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

arsa alınırken nelere dikkat edilmesi Haberi

arsa alınırken nelere dikkat edilmesi

Yılar once istanbul'un bugun için  kıymetli semtlerinın bostan oldugunu kavun karpuz ekildigini  bazı bölgelerin balıkcı köyü olduğunu o bolgelerde yasayan sakinlerin anltıtıklarında hikaye gibi geliyor bize..
Araziye yatırım boyle bir sey işte..

Artık herkesin gidebilecegi şehrin karmaşasından kacıp zor zamanlarında sıgınabilecegi yaşadıgı yerlere yakın cevrelerde bir köyü ve o koyde küçükte olsabir arazisi olacak..!

Orada bir bahcesi bahcesinde yetiştireceği kendi ihtiyacını karşılayacagı ürünleri üretmek  dogal olarak tüketmek ve ailesinle hem bu güne hemde gelecege yatırım düşüncesi son zamanlarda herkes tarafından düşünülen bir konu ..

Arazi satın alacaksanız öncelikle alacagınız gayrimenkulun yaşamayı düşünebildiginiz bir köye ve ulaşımı olan yollara yakın lokasyonlarda  olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Yatırım yapılan gayrimenkulun güncelliği,amacınıza ve düşüncenize kullanımı uygun olması şartlar ve kısıtlamalar ilk dikkat etmeniz gerekenler olarak öne çıkıyor.

Eğer...